Reconeixement europeu a la cervesa artesanal catalana

Inici>Notícies >Actualitat >Reconeixement europeu a la cervesa artesanal catalana
1
2
Autor: El Salone del Gusto, a Torí, escenari de presentació de les cerveses artesanes catalanes (foto:www.salonedelgusto.com).
 • El Salone del Gusto de Torí acollirà un taller-degustació amb cerveses elaborades a Catalunya acompanyades amb productes del país com embotits i formatge

   

 • 20/10/2010
 • Reconeixement europeu a la cervesa artesanal catalana
 • La recent emergència al nostre país de les microcerveseries artesanes segueix augmentant la seva repercussió a l'exterior. Fins i tot un esdeveniment de referència internacional sobre productes locals i sostenibles com el Salone del Gusto li dedica un espai en el seu programa

   

 • La presència de les cerveses artesanals catalanes al Salone del Gusto consistirà en un taller-degustació on es podran conèixer i tastar les marques Pura Pale, de la firma Ales Agullons; Foc de Drac, de Bleder; 4 Maltes, de Les Clandestines de Montferri; la Keks de fajol i ratafia; la rossa Moska, de Birrart, a Sarrià de Ter, i la Lupulus, de la Companyia Cervesera del Montseny. El tast es farà en maridatge amb productes també catalans, com ara el fuet de la Casa Oms -premiat a la fira d'embotits de Frankfurt i que compta amb la cervesa +Negra del Montseny entre els seus ingredients-, formatge de cabra, i crema d'avellanes i melmelada d'olives del Rebost de l'Empordanet. La participació a la fira italiana, que organitza Slow Food entre el 21 i el 25 d'octubre a Torí, "és la millor manera de reforçar i augmentar la repercussió que ja han tingut les nostres cerveses a Catalunya", segons explica Pablo Vijande, de la Companyia Cervesera del Montseny i encarregat de presentar el tast.

   

  A banda de les cerveses artesanes, la gastronomia catalana també serà present al saló de la mà d'Oriol Rovira, xef d'Els Casals, que farà una demostració de la cuina que posa en pràctica al seu restaurant de Sagàs, al Berguedà, on utilitza majoritàriament els productes de l'explotació familiar de Cal Rovira. També s'hi podrà degustar el cava biodinàmic Recaredo, de l'Alt Penedès; o bé els formatges d'Ángel Valeriano, del País Valencía, concretament de Castelló de la Plana. El Salone Internazionale del Gusto és actualment la fira sobre productes locals, tradicionals i sostenibles més gran que es fa a Europa. La passada edició es va saldar amb la participació de més de 430 estands en una superfície expositora de 18.000 m2. La seva vuitena edició tornarà a comptar amb una àmplia representació internacional de productors, elaboradors, cuiners i professionals de l'alimentació, entre altres, de països com Mèxic, França, Austràlia, Islàndia, Alemanya, Nova Zelanda i Argentina. Es durà a terme en paral·lel a Tierra Madre, un espai de trobada i reflexió que té l'objectiu de promoure una producció alimentària local i sostenible respectuosa amb el planeta.

   

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.