Obren la primera agrobotiga al Montseny

Inici>Notícies >Actualitat >Obren la primera agrobotiga al Montseny
1
 • L'establiment ofereix productes dels socis de la cooperativa Vall de Sant Marçal però també de tot el país

   

 • 02/03/2011
 • Obren la primera agrobotiga al Montseny
 • La SAT Vall de Sant Marçal, situada a la població del Montseny, ha decidit obrir una agrobotiga per poder vendre directament al públic els productes dels seus socis. Amb l'establiment, el primer de la zona, fan realitat un projecte originari del 2008 que també vol posar en valor els productes cooperatius locals.

   

 • L'Agrobotiga Montseny, que s'inaugurarà el dijous 3 de març, sorgeix per iniciativa dels vuit productors socis de la SAT Vall de Sant Marçal amb l'objectiu de millorar la comercialització dels seus propis productes però també d'altres cooperatives de la zona del Montseny i d'arreu de Catalunya. El projecte es va començar a gestar a finals de 2008 quan des de la cooperativa van decidir buscar un local per aconseguir fer una venda conjunta dels productes dels seus socis i afavorir de pas el consum de producte local cooperatiu. Alfons Planes, alcalde del Montseny i soci de la SAT Vall de Sant Marçal, explica que "el nostre objectiu és poder vendre el valor real d'uns productes directament des de la seva recol·lecció i, a part de tenir més producte, ens ajudem amb altres associacions i empreses familiars com les castanyes de Viladrau, la SAT el Prat o Formatgeria pastures del Montseny, que tenen productes dins del Parc Natural del Montseny. També creiem que el que es queda l'intermediari ha d'anar en benefici del consumidor i el productor, per tant, la venda directa era el millor canal de comercialització". A l'establiment s'hi podran trobar productes agroalimentaris locals i de temporada de petites explotacions, com les patates del bufet, mongetes del ganxet, pomes del siri, pomes de sang de llebre, figues o cireres d'erboç. "La valorització i promoció dels productes locals de qualitat i la seva venta en circuit curt no tant sols pot ser un complement sinó que també és important per donar suport als productors ja que són temps difícils, i només nosaltres podem crear iniciatives tan locals com aquesta per tal de promocionar-los", assegura Planes.

   

  L'Agrobotiga Montseny forma part, a més, de la prova pilot Xarxa de Venda Directa de Productes Locals del projecte Rururbal (www.rururbal.eu) que desenvolupa l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. El projecte, cofinançat per la Unió Europea, pretén potenciar el producte local com a element de valorització dels espais rurals periurbans i els circuits curts de comercialització com a motor de reequilibri territorial i espai de codecisió del model de gestió d'aquests espais. Són socis del projecte, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural juntament amb sis socis més europeus.

   

Municipis: Montseny (Vallès Oriental).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.