Neix Simul la primera marca d’arròs social i ecològic de les Terres de l’Ebre

Inici>Notícies >Actualitat >Neix Simul la primera marca d’arròs social i ecològic de les Terres de l’Ebre
1
 • Simul és un arròs cultivat al delta de l'Ebre que té com a principal objectiu "la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social".

 • 2/05/2014
 • Neix Simul la primera marca d’arròs social i ecològic de les Terres de l’Ebre
 • El passat 14 d'abril es va presentar a la Cambra de Comerç de Tortosa SIMUL, la primera marca d'arròs social i ecològic de les Terres de l'Ebre. Simul és un arròs cultivat al delta de l'Ebre que té com a principal objectiu "la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social". Amunt.Ebre és l'empresa d'inserció que lidera el projecte en col·laboració amb les Barraques de Salvadó i amb altres entitats del territori que donen suport a la iniciativa, com són Arrossaires del Delta de l'Ebre, la Cambra Arrossera del Montsià i el Consell Català de la Producció Agrària i Ecològica (CCPAE).

 • Marta Cid, gerent d'Amunt.Ebre, va explicar  que l'empresa  està treballant en aquest projecte des de fa dos anys i que ara es troba ja en la fase de comercialització, "hem seguit la traçabilitat del producte durant una collita i hem començat en una producció petita i en la voluntat de crear i generar una xarxa conjunta amb tot el sector productor per tal de poder fer realitat el projecte". Simul té la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica i és membre de la Denominació d'Origen Protegida Delta de l'Ebre. Marta Cid va destacar també que es tracta de la "primera marca agrosocial de les Terres de l'Ebre per esdevenir un territori socialment responsable".

   

  El procés de producció de l'arròs Simul comença al camp de conreu, propietat de Les Barraques de Salvador, on Amunt.Ebre aporta la mà d'obra necessària per a obtenir una bona collita. Després, l'arròs es porta a moldre al molí d'Arrossaires del Delta de l'Ebre i a les instal·lacions d'Amunt.Ebre, a Deltebre, és on s'estan realitzant els treballs d'envasat, etiquetatge i distribució.  L'empresa també s'encarrega de la comercialització i venda directa. En aquesta primera collita es comercialitzaran 3.000 kilos d'arròs. En tot el procés ha treballat una brigada, d'entre 5  i 7 persones del Centre Especial de Treball de la Fundació Astres ja que Amunt.Ebre no compta amb personal propi, de moment.

   

  Marta Cid també va destacar que des d'un primer moment s'ha treballat per elaborar un producte de qualitat: "Simul és una marca de qualitat, amb un disseny innovador que reflexa la voluntat de treballar amb idees noves i consolidar-la com un referent d'agricultura social d'un territori que s'ha de repensar per trobar estratègies que donin resposta a la greu situació actual". Una innovació que es reflexa també en el packaging de l'arròs Simul, un envàs rodó, totalment "innovador i trencador", dissenyat per una alumna de l'escola d'Art i Disseny d'Amposta, Esardi.

   

  L'acte de presentació va comptar també amb la participació de la gerent de les Barraques d'en Salvador, Susana Gómez, que va explicar que des de fa 5 anys que "per convicció" venien cultivant arròs ecològic als seus arrossars i que la seva col·laboració amb Simul ha permès afegir "valor social" a l'arròs que estan cultivant. L'empresa dedicada al turisme rural sostenible, dedica actualment dos hectàrees de terreny al conreu de l'arròs. La collita del 2013 es comercialitzarà íntegrament a través de Simul.

   

  La cloenda de l'acte va anar a càrrec del director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, que va felicitar Amunt.Ebre per la iniciativa, tant per la vessant empresarial de fer arròs com per la "dimensió social del projecte" que té com a missió principal "la integració de persones amb risc social o discapacitat". A l'acte també hi  va participar Miquel Fàbregues, president de la Cambra Arrossera del Montsià, Enric Insa d'Arrossaires del Delta de l'Ebre i Mercè Pasqual, vicepresidenta del CCPAE.

Enllaços:
Municipis: Deltebre (Baix Ebre), Baix Ebre (Tarragona).
Productes:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.