Neix la primera escola dedicada al vi i al cava al Penedès

Inici>Notícies >Actualitat >Neix la primera escola dedicada al vi i al cava al Penedès
1
Autor: L'alcalde de Vilafranca del Penedès i el rector de la Universitat de Vic, en la presentació de l'acord que farà possible la creació de l'escola (Crèdit: Universitat de Vic)
 • El nou centre, avalat per la Universitat de Vic, que n'expedirà els títols, s'ubicarà a Vilafranca del Penedès i començarà a funcionar el curs vinent

   

 • 08/02/2011
 • Neix la primera escola dedicada al vi i al cava al Penedès
 • Vilafranca del Penedès tindrà finalment l'escola dedicada al món del vi, el cava i la vinya que sempre havia ambicionat. El centre es podrà posar en marxa gràcies a una acord entre l'ajuntament vilafranquí i la Universitat de Vic i començarà a funcionar el curs vinent amb una oferta pedagògica adreçada tant a neòfits com a professionals que busquen ampliar coneixements.

   

 • La Universitat de Vic i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès han firmat recentment un acord per tirar endavant el projecte de creació de l'Escola Integral del Vi, el Cava i la Vinya amb seu a Vilafranca del Penedès. Aquest acord, fruit de les converses mantingudes entre el consistori vilafranquí, la universitat i els petits empresaris de la zona, satisfà l'ambició que sempre havia tingut la capital penedesenca de crear una escola que integri tot el procés d'elaboració del vi, des de la vinya fins a la comercialització. "Com que fa temps ja vam perdre un tren amb la creació de la Facultat d'enologia, que va acabar adjudicant-se a la Universitat Rovira i Virgili, ara no podíem deixar escapar l'oportunitat de poder fer realitat els nostres propis estudis sobre el món del vi i el cava", assegura Jaume Bricullé, cap de premsa de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès on des de feia anys es treballava per ofertar una formació d'aquest tipus en la qual la ciutat serà pionera a l'Estat i que, a l'estranger, només trobem a llocs com Burdeus (França) i Califòrnia (Estats Units). "El nostre objectiu és portar estudis avalats per una universitat a Vilafranca i potenciar-la com a capital vinícola a Catalunya", afegeix Bricullé.

   

  La Universitat de Vic s'ha encarregat de portar a terme la redacció del projecte, les bases de l'organització interna, el pla acadèmic i el pla de negoci i serà la que garantirà, mitjançant l'expedició de títols propis, la qualitat acadèmica de les activitats. Segons Pilar Soldevila, directora de la Fundació Universitària Balmes, "per a nosaltres és un repte tot i que ja comptem amb estudis d'empresa i de nutrició humana i dietètica, i també una aposta pel sector del vi que atorga un valor afegit a la universitat". La nova escola s'ubicarà a l'antiga estació enològica de Vilafranca, que ofereix una estructura idònia, ja que disposa de caves, hivernacle, laboratoris i altres infraestructures i que s'haurà de rehabilitar. Les obres tindran un cost sobre 1,6 milions d'euros i es portaran a terme en cinc o sis mesos per poder començar les classes el pròxim setembre. L'oferta acadèmica inclourà una programació de sis mòduls, en un principi, que es complementaran amb activitats paral·leles, com conferències, jornades especialitzades i cursos ad hoc per a col·lectius. Soldevila explica també que "en cap cas es parla d'un grau universitari, sinó de formació professional, oberta a tots aquells que vulguin adquirir coneixements del sector del vi i la vinya". El professorat anirà variant per adaptar-se a les necessitats de cada moment. L'oferta pedagògica estarà adreçada tant a alumnes que es vulguin iniciar en el món de la vinicultura com a professionals del sector que vulguin reciclar-se o ampliar coneixements.

   

  Notícia Universitat de Vic

   

Municipis: Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.