La Setmana Gastronòmica Gironina es compromet amb el producte local

Inici>Notícies >Actualitat >La Setmana Gastronòmica Gironina es compromet amb el producte local
1
Autor: Associació d'Hostaleria de Girona-Radial
 • S'esperen servir un total de 5.000 menús durant la campanya amb un preu mig de de 45 euros

   

 • 09/03/2011
 • La Setmana Gastronòmica Gironina es compromet amb el producte local
 • La Setmana Gastronòmica Gironina arriba a la seva 31ª edició amb la clara intenció de promocionar la cuina de productes autòctons. Amb aquest compromís la quarentena de restaurants que hi prendran part fins al 20 de març oferiran menús amb la característica comú d'incloure plats elaborats en la seva majoria amb productes locals.

   

 • La Setmana Gastronòmica Gironina té "l'objectiu de promocionar els restaurants, el seu receptari i també els productes de les comarques gironines", afirma Jesús Pastor, gerent de l'Associació d'Hostaleria de Girona-Radial, que organitza la iniciativa on participaran prop de 40 restaurants la majoria dels quals de la capital gironina i la seva àrea urbana i també algun de la Selva. Per primer cop la normativa exigeix als restaurants participants que els ingredients siguin majoritàriament produïts o elaborats a les comarques gironines "per fidelitzar la proximitat, els nostres productes i també els productors". "Ja fa temps que vam incloure a la iniciativa que els maridatges -que es fan amb la col·laboració de vins del celler Empordàlia, caves Mont-Ferrant i cervesa Damm Inèdit- havien de ser de Girona o catalans, i ara ho fem amb els productes. No podem parlar de Km 0 o Slow Food perquè són marques registrades però coincidim amb la intenció de promoure el producte local", afegeix Pastor. Els menús tenen uns preus que van dels 27 als 210 euros i el cost mig se situa en uns 45 euros. L'organització calcula que durant aquests dies se serviran uns 5.000 menús com l'any passat.

   

  Per bé que dura 18 dies (s'acabarà el 20 de març), la Setmana Gastronòmica conserva parcialment el nom dels seus inicis quan es deia "Setmana de la cuina gironina". Al cap de 25 anys es va ampliar a 11 dies de duració i actualment s'ha allargat una setmana més a causa de la gran quantitat de restaurants participants i també perquè el consumidor pugui tenir temps per gaudir dels menús. D'entre els 38 establiments participants, un més que l'any passat, hi podem trobar noms com El Celler de Can Roca, amb 3 estrelles Michelin, el Massana (Girona) i l'Aliança (Anglès). Hi ha també sis establiments que s'incorporen a la iniciativa: Occi, Hostatgeria dels Àngels, Hotel NH Girona, la Llotja de Sils, München i Sa Clova. Per primera vegada en diversos anys, no hi pren part cap restaurant del Pla de l'Estany ja que, segons Pastor, "aquesta comarca disposa d'un grup gastronòmic propi i organitzen actes pel seu compte; i també perquè no es troben situats a la gran ciutat i el públic normalment es concentra a Girona". Tot i així espera "poder tornar a comptar amb ells en properes edicions". Com a actes paral·lels de la 31ª Setmana Gastronòmica, s'organitzen dues activitats que integren la gastronomia amb la cultura i la solidaritat: la II Mostra Rambleja i Tasta i el Vè Cicle de Cinema i Gastronomia de Girona. A banda dels actes promocionals s'han editat 25.000 tríptics amb els menús íntegres que es poden trobar als restaurants participants (veure menús i preus de cada restaurant al web de la Setmana Gastronòmica) i a les oficines de turisme de Girona, el mateix número de targetes-calendari i un miler de cartells.

   

   

Enllaços:
Municipis: Gironès (Girona), Selva (Girona).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.