La millor cuina catalana, cinc anys mÚs a Harvard

Inici>NotÝcies >Actualitat >La millor cuina catalana, cinc anys mÚs a Harvard
1
2
3
4
Autor: Els cuiners que impartiran el curs a Harvard es van fer una foto de famÝlia amb el president de la Generalitat Artur Mas.
  • La universitat americana repetirÓ el curs sobre cuina i ciŔncia amb professors de la talla de Ferran AdriÓ, Joan Roca i Carme Ruscalleda

    á

  • 21/02/2011
  • La millor cuina catalana, cinc anys mÚs a Harvard
  • Harvard seguirÓ sent una important plataforma per a la cuina catalana. L'acord d'ampliar fins a cinc anys mÚs les sessions sobre cuina i ciŔncia que ja van fer l'any passat alguns dels nostres millors cuiners, signat recentment entre AlÝcia i la prestigiosa universitat, contribuirÓ a consolidar Catalunya com un referent en l'Ómbit gastron˛mic mundial.

    á

  • L'acord estipula que la Fundaciˇ AlÝcia i la universitat americana de Harvard organitzaran durant cinc anys mÚs un curs sobre cuina i ciŔncia en el qual prendran part els millors xefs i xocolaters catalans, com Joan Roca, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Enric Rovira, Ramon Moratˇ, Carles Tejedor i Ferran AdriÓ, que va encarregar-se d'explicar i rubricar l'acord en el marc del F˛rum Gastron˛mic com a president del consell assessor de la Fundaciˇ AlÝcia. "Cada any estarÚ a Harvard durant quinze dies preguntant-me com puc extreure el mÓxim de la creativitat i alhora ser feliš", va dir ahir AdriÓ, segons publica avui el diari Ara que tambÚ explica que aquest pretÚn explorar la relaciˇ entre creativitat i felicitat. Amb aquest objectiu el famˇs xef organitzarÓ debats al voltant al seu restaurant de Roses cada tres mesos on participaran diferents personalitats del sector gastron˛mic dels quals en portarÓ les conclusions a Harvard. El primer curset comenšarÓ al setembre d'aquest any i ja hi ha 600 peticions per participar-hi, amb un total de la meitat places disponibles. La del F˛rum va ser l'˙ltima conferŔncia que AdriÓ dˇna ja que els pr˛xims tres anys se centrarÓ en la creaciˇ de la seva fundaciˇ que obrirÓ al 2014. La signatura va comptar amb la presŔncia del president de la Generalitat Artur Mas que va dir que si Harvard Ús el centre de coneixement mÚs important del mˇn "pel que fa a la cuina vosaltres sou Harvard", en referŔncia als cuiners allÓ presents i que participaran en el curs.

    á

    Per altra banda, ahir tambÚ es van lliurar al F˛rum els Premis InnoF˛rum atorgats per la Cambra de Comerš de Girona que van correspondre a l'elaborador empordanŔs Mas MarcŔ pel seu Formatge Llanut, fet amb llana d'ovella, en la categoria de producte; a Hijos de Rivera en el vessant de packaging per la seva Aigua Magma de Cabreiroß; i a la firma Consigel per uns licors aptes per a diabŔtics pel que fa al concepte. Un total de 18 productes i empreses han participat en aquesta ediciˇ dels premis que estaran exposats a la fira fins demÓ que s'acaba l'esdeveniment. Un altre dels actes destacats va ser l'entrega per part de Slow Food de les plaques als restaurants "Km 0" que es comprometen a prioritzar l'˙s de productes locals a la seva cuina. El lliurament va anar a cÓrrec de Ferran AdriÓ.á

    á

    á

Enllašos:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
NotÝcies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.