La marca Vall d'Aran ja està en funcionament

Inici>Notícies >Actualitat >La marca Vall d'Aran ja està en funcionament
1
2
Autor: Els productes amb el nou distintiu, a la fira "Hèt a man, hèt aciu", de Viella (foto: www.conselharan.org).
 • Es tracta d'un distintiu de qualitat creat amb l'objectiu de protegir i promocionar els productes autòctons del territori aranès

   

 • 30/09/2010
 • La marca Vall d'Aran ja està en funcionament
 • Mitja dotzena de productes de la Vall d'Aran, com l'andito, l'olla aranesa i el caviar, han incorporat una marca que n'identifica la seva procedència i que s'ha posat en funcionament després d'haver aconseguit els requisits legals pertinents. El distintiu, presentat recentment des del Consell General de la Vall d'Aran, té ara l'ambició de poder-se ampliar a altres aliments que integren la rica gastronomia aranesa.

   

 • Després de tres anys d'intens treball per aconseguir un distintiu de qualitat, el Consell General de la Vall d'Aran acaba de posar en marxa la marca de qualitat que agafa el nom del seu territori i que permet certificar els productes que hi han estat elaborats. L'objectiu de la iniciativa és "donar cobertura legal als productes aranesos que duen la marca Vall d'Aran per garantir-ne l'autenticitat i protegir-los envers altres que pugin utilitzar el mateix nom sense complir els requisits", explica Sara Arjó, tècnica del consell. "Evidentment també seguirem treballant per aconseguir la denominació d'origen", assegura. Actualment, la mel, el paté, l'andito, el caviar i la reconeguda olla aranesa són els productes que es beneficien d'aquest distintiu que també busca millorar la promoció i la comercialització dels aliments aranesos al mercat. "De moment, només hi ha una mitja dotzena de productes amb el distintiu perquè el procés per aconseguir-lo és llarg, però estem segurs que ben aviat n'incorporarem més", explica Arjó.

   

  El 24 de setembre el conseller de Turisme, Comerç i Transport del Consell General de la Vall d'Aran, Juan Antonio Serrano, va presentar públicament la marca i aquesta es va veure reforçada l'endemà a través de la fira artesanal "Hèt a man, hèt aciu", de Viella, on el miler de visitants que van passar-hi "van poder conèixer la marca i també informar-se de les garanties que ofereix". A banda, van poder degustar i comprar els productes que porten el distintiu. També es va dur a terme la conferència "Regala local" que pretenia animar als empresaris, hotelers i restauradors del territori a promocionar els productes amb el distintiu, utlitzant-los com a obsequi per als seus clients o bé com a regal d'empresa. "A partir d'ara intentarem que tots els obradors i productors locals puguin etiquetar amb la nova marca perquè se'ls reconegui la feina que fan i la qualitat dels seus productes", acaba Arjó. Tots els productors aranesos que vulguin adherir-se a la iniciativa s'han de dirigir al Consell General de la Vall d'Aran, on rebran la informació i ajuda necessàries.

   

Municipis: Val d'Aran (Lleida).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.