La Gastroteca, un model que travessa fronteres

Inici>Notícies >Actualitat >La Gastroteca, un model que travessa fronteres
1
2
Autor: Els representants del govern de Puerto Rico es van mostrar interessats en la Gastroteca com a model per promocionar els seus productes.
 • Una delegació del govern de Puerto Rico s'interessa pel funcionament i tecnologia del portal per poder promocionar els seus productes a la xarxa

   

 • 05/10/2010
 • La Gastroteca, un model que travessa fronteres
 • L'ús de la Gastroteca com a eina de promoció i difusió de la gastronomia a Catalunya a la xarxa segueix generant interès més enllà dels territoris de parla catalana. Fins i tot un país com Puerto Rico ha aprofitat la visita d'una delegació a Catalunya per conèixer en detall el seu funcionament i valorar-ne la possible implantació amb els seus productes.

   

 • Durant la trobada, que ha tingut lloc recentment a la seu de Comerç al c/Provença de Barcelona, Manuel Barreto i Edgar Figueroa, representants del departament d'Agricultura del govern de Puerto Rico, han mostrat gran interès en les explicacions de Ramon Sentmartí, cap del programa de Comercialització Agroalimentària de Comerç, i Angie Sanmartín, tècnica del portal, sobre el funcionament de la Gastroteca, la seva gestió i els resultats obtinguts fins al moment quant a la promoció i comercialització dels productes catalans. "La veritat és que ens ha sorprès que fins i tot en un estat tan llunyà com Puerto Rico coneguessin la Gastroteca i volguessin venir-nos a veure i a interessar-se en el projecte", remarca Sentmartí que explica que els membres del govern de l'estat caribeny "han vist grans possibilitats de promoció i difusió en la tecnologia del portal aplicada al camp agroalimentari".

   

  Barreto i Figueroa han volgut conèixer de primera mà l'estructura i el contingut de la Gastroteca donat que al seu país no hi ha cap iniciativa pública d'aquest tipus a la xarxa i tan sols existeix un lloc web similar però per part d'una empresa privada. Per això, el govern de Puerto Rico valora l'opció d'implementar un portal a partir de l'exemple català que des que es va crear al 2007 s'ha convertit en referent a la xarxa quant a la promoció i difusió dels productes agroalimentaris catalans i el comerç de proximitat, amb més d'un miler de visites diàries. La seva extensa base de dades de productes, productors, elaboradors i restaurants; la publicació de notícies, reportatges i entrevistes, tant en format text com vídeo, que inclou un butlletí mensual; i la seva aposta per les xarxes socials com Facebook (més de 1.100 membres) i Twitter (mig miler de seguidors) el converteixen en referent dins del seu sector a Internet. En breu, la Gastroteca es podrà també veure en les seves versions en castellà i anglès.

   

Municipis: Barcelona (Barcelonès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.