La Fira de l'Espàrrec de Gavà preveu rebre 70.000 visitants

Inici>Notícies >Actualitat >La Fira de l'Espàrrec de Gavà preveu rebre 70.000 visitants
1
 • L'hortalissa s'ha convertit en un dels principals atractius gastronòmics de la ciutat i la fira en una de les millors maneres de poder-lo comprar i tastar

 • 31/03/2011
 • La Fira de l'Espàrrec de Gavà preveu rebre 70.000 visitants
 • Del 30 d'abril a l'1 de maig, Gavà acull la seva tradicional fira de l'espàrrec, un esdeveniment únic que des de 1932 reuneix a la ciutat baixllobregatina milers de persones atretes per la seva àmplia oferta comercial i gastronòmica sobre aquesta hortalissa. Els restauradors de la ciutat ofereixen tastos amb presència destacada d'aquest producte.

 • "Malgrat que la crisi es nota en tot, la implicació de la pagesia i de l'empresariat, que s'han bolcat, ha permès tirar la fira endavant malgrat les dificultats del moment. I és que l'Ajuntament de Gavà hi col·labora, però aquesta és una fira agrícola i qui realment la fa és l'agropecuària de la ciutat, juntament amb el gremi restaurador", explica Laura Barrufet, regidora de Promoció Econòmica de la ciutat. Els restaurants de la ciutat del Baix Llobregat participen a la fira oferint-hi uns tastos amb presència destacada -però lògicament no exclusiva- d'un espàrrec que és únic en dolçor mercès al seu conreu en els terrenys sorrencs deltaics immediats al mar, que li són ideals. Els tastos, units, completen un menú força ampli, i aquest any, la compra del tiquet dóna dret també a deu consumicions posteriors, de tapes, als mateixos establiments durant els dos mesos següents. Idea que busca l'activació econòmica del sector si l'utilitza la població local, i encara més si és el visitant de fora que, amb aquesta coartada, torna a la ciutat al cap de poc d'una fira que, entre les dues procedències, aplega fins a les 70.000 entrades.

   

  El programa de la fira, que s'ha reduït de tres a dos dies, inclou un concurs d'espàrrecs en el qual es premien els manyocs més perfectes de gruix i de forma, classificats en tres categories: el millor manyoc d'espàrrec liló, el millor d'espàrrec rosaci i el millor d'espàrrec completament blanc, que és aquell que no li ha tocat gens el sol i que, per tant, el pagès s'ha hagut d'aixecar ben d'hora per collir-lo. També n'hi haurà dedicats a les paneres, que arriben a pesar un quart de tona, sotmeses a valoració d'un jurat per escatir qui l'ha feta més maca, sempre havent-la emplenada amb productes de l'hort; de figures artístiques fetes també amb material obtingut de la feina pagesa; i de llavors amb les quals es confeccionen quadres. A banda les activitats incorporen exposicions -de cotxes antics, filatèlica i numismàtica, etc.-, la presentació de la nova gegantona de Gavà, i la competició entre botigues de la ciutat per quina decora el millor aparador.  Coincidint amb la Fira, el polifacètic restaurador Òscar Manresa, nascut a la Barceloneta però actualment resident a Gavà -on ja hi té un restaurant a la platja: el Kauai-, obre un nou local, Los Sopranos, situat en un edifici del tot emblemàtic de la ciutat: la Torre Lluch. L'únic que us en podem anticipar és que s'hi podrà fer un menú degustació de diferents minipizzes de qualitat màxima.

   

Enllaços:
Municipis: Gavà (Baix Llobregat).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.