La DO Terra Alta prepara un distintiu per als seus vins blancs

Inici>Notícies >Actualitat >La DO Terra Alta prepara un distintiu per als seus vins blancs
1
Autor: Els vins blancs de garnatxa blanca de la Terra Alta tindran una marca que els diferenciarà el 2011 (foto: http://vi-franc.blogspot.com).
 • La nova marca, que entrarà en vigor al 2011, vol contribuir a fer augmentar la quota del 20% que actualment es ven d'aquest tipus de vi

   

 • 31/11/2010
 • La DO Terra Alta prepara un distintiu per als seus vins blancs
 • Amb l'objectiu de donar a conèixer i impulsar la comercialització dels seus vins blancs elaborats amb garnatxa blanca, la DO Terra Alta ha creat la marca Terra Alta Garnatxa Blanca que alguns dels seus cellers començaran a aplicar l'any que ve. El Consell Regulador vol treure rèdit del fet que la denominació concentra una significativa part de la producció mundial d'aquesta varietat de raïm.

   

   

 • La idea de crear un segell específic per als vins blancs monovarietals elaborats amb garnatxa blanca prové de l'existència d'una cultura i tradició dins de la Denominació d'Origen Terra Alta quant a l'elaboració vinícola amb aquesta varietat de raïm i que data de 1647. De fet, es tracta de la varietat que diferencia la DO de la resta perquè concentra un 75% de les plantacions de tot l'Estat i un terç de la superfície mundial. "La intenció no és la d'apuntar-se a la moda de recuperar varietats perdudes sinó que es deu al fet que des de finals dels anys 90 hi ha hagut un interès molt gran per treballar aquesta varietat de vins", assegura Jaume Martí, secretari del Consell Regulador. "El nostre objectiu és dir al món que Terra Alta Garnatxa Blanca és un vi blanc que representa molt fidelment aquesta varietat de raïm a banda incrementar la quota de venda d'aquest vi", afegeix. La iniciativa neix en el marc del pla estratègic de la DO on es contempla treballar amb nous productes com el vi blanc monovarietal de garnatxa blanca ja que és el que millor els caracteritza.

   

  "Obtenir aquest distintiu no és fàcil; s'ha d'acreditar que siguin vins 100% elaborats amb garnatxa blanca i de molta qualitat", assegura Martí. De moment, hi ha 14 cellers interessats en aplicar el segell als seus vins i 9 que ja tenen vins reconeguts per poder-ho fer. "No tenim cap previsió de vendes, però treballarem per augmentar el 20% de vi blanc que estem venent a l'actualitat. L'ideal, més enllà de les xifres de venda, és que la garnatxa blanca sigui un referent per al consumidor, com passa amb els vins Chardonnay o Albariño", explica. El nou segell de qualitat es podrà veure al mercat a partir de la primavera de 2011.

   

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.