Jubany i Ruscalleda expliquen els seus secrets culinaris a Harvard

Inici>Notícies >Actualitat >Jubany i Ruscalleda expliquen els seus secrets culinaris a Harvard
1
2
3
Autor: Jubany donarà una conferència a Harvard sobre l'equilibri de l'oli i l'aigua a la cuina (foto: Nandu Jubany).
 • El cuiner de Can Jubany impartirà una sessió sobre l'ús de l'aigua i l'oli a la cuina mentre que la xef del Sant Pau parlarà sobre el procés de rostits i marinats

 • 15/10/2010
 • Jubany i Ruscalleda expliquen els seus secrets culinaris a Harvard
 • Després d'Adrià i Roca, ha arribat el torn de Nandu Jubany i Carme Ruscalleda d'intervenir al curs que organitza la universitat de Harvard sobre ciència i els processos culinaris. La iniciativa haurà contribuït a consolidar la cuina catalana i els seus cuiners com a referent internacional.

   

 • Jubany pronunciarà el dilluns 18 d'octubre una conferència titulada Concept of Stabilizing Oil & Water, centrada en l'equilibri entre l'oli i l'aigua a la cuina i en la importància de la temperatura. Entre les demostracions que durà a terme i que es podran seguir en directe a través del web http://seas.harvard.edu/cooking el dilluns a les 13.00 h -hora d'aquí-, hi haurà emulsions en fred, com l'allioli o la maionesa, i en calent, siguin d'agitació forta o feble, com per exemple el pil pil. També hi tindran un paper important les vinagretes. L'objectiu del xef serà demostrar que cal tenir en compte factors com el temps, la velocitat o la temperatura per assolir amb èxit aquests processos culinaris. "Em fa moltíssima il·lusió participar en el curs. Acabo d'obrir el restaurant dels meus somnis, vaig a Harvard a impartir una classe i a la tornada celebrarem els 15 anys de Can Jubany. Podria semblar extenuant, però a mi em dóna més energia per treballar per als qui han fet que tot això sigui possible, els que gaudeixen amb la cuina que faig", afirma Jubany.

   

  Per la seva banda, Carme Ruscalleda oferirà una conferència amb el títol Browning & Oxidations el proper 1 de novembre i que versarà sobre els diferents tipus de rostits i de marinats. La cuinera del Sant Pau, de Sant Pol de Mar, serà l'última exponent de la cuina catalana en participar al curs que va començar al setembre amb el nom de "Ciència i Cuina: de l'alta cuina a la matèria condensada tova" i per on ja han passat els xefs Ferran Adrià, Joan Roca, Carles Tejedor i el xocolater Enric Rovira. Ruscalleda diu que "anar a Harvard és una gran oportunitat, fins i tot per al mateix cuiner, ja que hi descobrirem científicament què passa amb el canvi del cru al cuit. Serà una gran plataforma per mostrar aquesta cuina nostra, tan diversa i plural, que ha barrejat tendències d'arreu del món cercant l'equilibri gastronòmic, i per tant, penso que és entrar per la porta gran".

   

  Per altra banda, Nandu Jubany ha presentat recentment la nova imatge del restaurant Can Jubany, a Calldetenes, després d'una renovació que ha suposat ampliar la zona d'acollida al client i la cuina, habilitar noves sales i estrenar mobiliari i decoració. La remodelació de l'establiment se seguirà celebrant al novembre amb un sopar que reunirà als cuiners més reconeguts del país i gent vinculada a la gastronomia; un acte per als amics i clients; i un esmorzar obert a tothom.

   

   

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.