Important premi internacional per a set formatgeries catalanes

Inici>Notícies >Actualitat >Important premi internacional per a set formatgeries catalanes
1
Autor: Formatges Bauma ha estat un dels set elaboradors catalans premiats al World Cheese Awards (en imatge un dels seus productes).
 • Els World Cheese Awards, uns dels guardons més importants del món de la seva especialitat, distingeixen nou formatges catalans, gairebé el doble que l'any passat

   

 • 9/12/2010
 • Important premi internacional per a set formatgeries catalanes
 • Tres medalles d'or, cinc de plata i una de bronze són les que s'han endut els formatgers catalans al World Cheese Awards, concurs mundial de l'especialitat on s'han presentat unes 2.700 candidatures procedents d'una trentena de països. Un resultat que confirma Catalunya com un dels països elaboradors de formatges de més alta qualitat.

   

 • Dels set formatgers catalans premiats al World Cheese Awards, que s'ha dut a terme entre el 24 i el 28 de novembre a Birminghan, a Anglaterra, n'hi ha dos de premiats per partida doble: es tracta de la Formatgeria Betara, d'Olost (Osona), que s'ha emportat una medalla d'or pel seu formatge de cabra semimadurat i una de plata en la categoria de semimadurats amb llet pasteuritzada d'ovella; i de la Formatgeria Sant Gil d'Albió, de Llorac (Conca de Barberà), guardonada amb dues medalles de plata, una pel seu formatge madurat de cabra tipus Garrotxa i una altra en la categoria de semimadurats d'una producció que no excedeix la mitjana de dues tonelades setmanals. Per la seva banda, la Formatgeria Serrat Gros, d'Ossera (Alt Urgell), s'ha emportat una medalla d'or en la categoria de formatge de cabra cremós amb aditius i per la seva varietat "lo pebrat", un apartat on també s'ha guardonat amb una plata el formatge de cabra amb romaní de Formatges Artesans de Ponent, d'Almacelles (Segrià). Les altres medalles han estat: de plata per Formatges Bauma, de Borredà (Berguedà), pel formatge de cabra cremós; d'or per Formatges de Surp (Rialp) pel seu formatge d'ovella cremós "Casa Mateu"; i de bronze per Formatges Muntanyola, de la població osonenca del mateix nom, pel seu formatge madurat de cabra. "El reconeixement ha estat tota una sorpresa ja que, en presentar-se tantes candidatures, no ens havia passat ni pel cap que ens poguessin premiar la nostra i menys amb l'or. Ara només ens falta esperar l'etiqueta de formatge per poder-la incorporar als nostre productes i donar-ho a conèixer als nostres clients", afirma Dimas Corbera, de Formatges Surp. Tan satisfet com ell, Carlos Pàmpols, de Formatges Artesans de Ponent, explica que "un premi com aquest ajuda a tirar endavant el sector", i que després de totes les felicitacions i de la repercussió que està tenint el guardó es plantegen "organitzar algun tast per donar-ho a conèixer la nostra jove formatgeria i els formatges que elaborem amb la llet d'ovelles pròpies".

   

  Les nou medalles en total que s'han endut els elaboradors catalans gairebé doblen el número  aconseguit l'any passat i confirmen la projecció internacional del sector a Catalunya. D'entre els set formatgers premiats, n'hi ha dos que repeteixen: Formatges Bauma i Formatgeria Serrat Gros que, juntament amb Formatges Mas El Garet, ja van ser premiats l'any passat. El World Cheese Awards és la competició amb més prestigi internacional en el món dels formatges a l'actualitat. Aquesta edició s'han presentat a la competició unes 2.700 candidatures procedents d'una trentena de països i que han estat valorades per un jurat format per més de 200 experts.

   

   

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.