Granera acull la millor gastronomia del Moianès

Inici>Notícies >Actualitat >Granera acull la millor gastronomia del Moianès
1
 • La fira Moianès Turisme i Lleure arriba a la seva desena edició amb una atractiva oferta que combina propostes d'oci i exposició de productes autòctons

   

 • 06/10/2010
 • Granera acull la millor gastronomia del Moianès
 • La gastronomia del Moianès tornarà a ser entre el 9 i el 10 d'octubre un dels atractius d'un fira centrada també en les activitats de turisme i lleure d'aquest territori. Serà a més una cita per a tots els amants de la numerologia ja que la cita arriba a la seva desena edició i tindrà lloc a Granera el dia deu del desè mes de l'any 2010.

   

 • Teresa Soler, del Consorci del Moianès, explica a la Gastroteca que "tothom hi està convidat i, certament, la coincidència dels quatre deus ens ha esperonat a intentar que la programació d'enguany sigui especial. Val a dir, també, que la fira és itinerant: cada any la fem a un poble diferent, de manera que, com que el Moianès en té deu, aquest any a Granera tanquem el nostre primer cicle". Aquest certamen té la finalitat de promoure l'oferta turística moianesenca així com les possibilitats d'activitats de lleure per a les persones que ja viuen a la zona. Parlem d'hospedatge rural, parlem d'excursions, parlem de moltes coses però n'hi ha una que és la que justifica que en parlem de tot plegat a la Gastroteca i és la cuina.

   

  Efectivament, dins el Moianès hi ha un munt de petits -i no tan petits- productors i elaboradors i establiments relacionats amb l'alimentació que la fira ens permetrà conèixer de primera mà. És el cas de Nadolç, Cal Molí Xic, Bona Pasta, Conserves Coll, Canadell, La Ginebreda, el forn Tantiñà, etc. A banda de música, jocs i conferències, la programació inclou el dissabte 9 d'octubre un sopar col·lectiu amb el nom d'El Moianès ve de gust, on tot de productes moianesencs hi tindran presència estelar. Hom podria imaginar que un plat segur que no hi faltarà, el baietó, parent proper del trinxat del Pirineu i recepta-bandera de la cuina del Moianès. Però aniria errat. Ara no és època per la col d'hivern, ingredient bàsic d'aquest entrant. El baietó ja hi haurà oportunitat per menjar-lo més endavant quan faci fred, sigui als restaurants del Moianès, sigui fet a casa, sigui per les festes locals de Sant Vicenç o Sant Sebastià. Entaulats a Granera a partir de dos quarts de deu, però, sí que hi trobarem un xai, una vedella i una cansalada, juntament amb uns bolets i uns làctics, tots del territori i tots de delit. Mongetes del ganxet també n'hi haurà al menú, vingudes d'una miqueta més lluny però sense deixar de ser un producte de proximitat. Proximitat nacional en aquest cas.

   

Arxius associats:
Municipis: Granera (Vallès Oriental).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.