Girona acull la major cita gastronòmica d'Europa

Inici>Notícies >Actualitat >Girona acull la major cita gastronòmica d'Europa
1
 • El Fòrum Gastronòmic s'ha convertit amb 300 expositors ocupant 12.000 m2 de superfície en referent europeu pel que fa a fires gastronòmiques

 • 1/02/2011
 • Girona acull la major cita gastronòmica d'Europa
 • Del 20 al 23 de febrer, Girona viurà l'onzena edició del Fòrum Gastronòmic, punt de trobada obligat cada dos anys pels professionals i el públic amant de la gastronomia. La cita, referent europeu del seu àmbit, inclou un programa professional amb la intervenció dels grans noms de la cuina i un centenar d'activitats com tallers i degustacions.

 • Al Fòrum Gastronòmic, el més gran del món de la gastronomia d'Europa amb 12.000 m2 de superfície expositora ocupada, enguany hi haurà representació de la Catalunya Nord així com d'Alemanya, Itàlia o Brasil, a més, naturalment, de llocs on el fòrum hi realitza activitats, com Lanzarote, Santiago de Compostela o Astúries. Aquesta edició els eixos temàtics són "Gastronomia sostenible", "Alimentació i salut"i "Economia i empresa". "Hem creat un bloc temàtic destinat únicament a tractar l'economia i l'empresa ja que, tot i que la crisi afecta a tots els sectors, el fòrum és un lloc d'esperança, d'il·lusions, d'optimisme, de relacions entre els professionals del sector", va valorar Pep Palau, codirector del fòrum en la presentació feta a Girona. Dins del programa professional del congrés, comptarà amb la participació de cuiners com Ferran Adrià i Joan Roca a més d'altres cuiners catalans, espanyols i de països com els Estats Units, la Xina o el Japó. També es lliuraran diversos premis, com el Cuiner de l'Any, Josep Mercader, l'InnoFòrum i els distintius Km0 que atorga Slow Food España. A més, hi tindrà lloc el Concurs de Sommelier Català 2011.

   

  Pep Palau, alma mater del fòrum, declara a la Gastroteca que "l'edició d'enguany dóna la talla de la dimensió que ha pres el certamen. I això és dir molt atès el context de crisi econòmica que travessem. En total seran uns 300 expositors, distribuïts entre el Palau de Congressos, el recinte firal i una gran carpa que s'instal·la exprofés per al que és un gran esdeveniment també a nivell ciutadà: Girona espera i viu intensament el fòrum; s'hi implica a fons". Dins la programació de ponències i tallers, hi ha l'habitual presència de grans noms del món de la cuina, així com dels diferents àmbits del sector de l'alimentació, distribució i comercialització de producte. Com a novetat, les sessions a la Sala Simfònica de l'Auditori, que és on "actuen" els xefs de gran anomenada, seran de portes obertes, és a dir, que amb el tiquet d'entrada o amb la invitació ja s'hi podrà accedir; només els tallers, els tasts i les degustacions exigiran un pagament addicional. En total, es duran a terme més de cent activitats durant els tres dies de fòrum professional (sense comptar el diumenge) entre les quals hi ha les exposicions "Art i Gastronomia", organitzada pel Museu d'Art de Girona, i una altra fotogràfica per commemorar el desè aniversari de la revista "Cuina". Òbviament, hi haurà una àmplia oferta d'empreses, institucions i entitats relacionades amb la gastronomia així com la proposta culinària de dos restaurants del col·lectiu Girona Bons Fogons, d'El Molí de l'Escala i del Divinum. Els organitzadors esperen emplenar tot l'espai expositor i destaquen l'alta fidelització de les empreses que en un 68% repeteixen la seva participació; pel que fa a la procedència, un 36% són de les comarques gironines, un 41% de la resta de Catalunya, un 17% d'Espanya i un 6% internacionals.

   

  La Gastroteca ha volgut conèixer el contingut d'alguna de les ponències, en aquest cas la que donarà un cuiner emergent del nostre panorama culinari com Albert Ventura, del restaurant Coure, de Barcelona: "La meva intervenció consistirà a defensar que el cuiner ha d'apostar per un model propi de restaurant. La meva tesi és que aquí se n'han obert molts sense pensar en què és el que realment volíem, ens hem limitat a fer tots el mateix restaurant. Tots eren iguals i quan n'hem obert un de propi també l'hem fet així perquè semblava que no podia ser de cap altra manera. I això no pot ser perquè llavors ni ets feliç tu perquè no fas el que realment et ve de gust ni surten els números. Aquestes coses s'han fet perquè semblava que era obligatori fer-les, però jo ara fa uns mesos vaig fer tot un seguit de canvis al Coure, canvis no només econòmics sinó de filosofia general; jo sóc més feliç i això més o menys és el que penso explicar a Girona".

Enllaços:
Municipis: Girona (Gironès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.