Em porta la carta de vins del país, si us plau?

Inici>Notícies >Actualitat >Em porta la carta de vins del país, si us plau?
1
Autor: La carta té una quinzena de referències de vi amb DO (foto: http://www.vinsdecatalunya.cat)
 • Una vuitantenta de restaurants s'han acollit a la iniciativa d'oferir una carta només amb vins d'una DO catalana als seus comensals

   

 • 23/03/2011
 • Em porta la carta de vins del país, si us plau?
 • La Guia de Vins de Catalunya ha posat en marxa un projecte per augmentar el consum de vi català als restaurants. Es tracta d'una carta de vins amb denominació d'origen que es distribuirà entre els restaurants que ho sol·licitin i que es renovarà trimestralment. D'entrada, una vuitantenta d'establiments s'han adherit a la iniciativa.

   

 • La carta de vins catalans (també de cava) estarà a disposició dels clients dels restaurants com a complement a la que habitualment aquests tinguin i inclourà una quinzena de referències amb denominació d'origen triades per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de Vins de Catalunya. Es renovarà trimestralment de manera que al cap de l'any s'hauran promogut uns 60 vins diferents. La marca Cuina Catalana col·labora en el projecte, concretament en la incorporació de restaurants interessats, que seran majoritàriament de gamma mitjana i alta, fet que s'adiu amb els vins que s'oferiran. També participa en la iniciativa Josep Maria Roldán, emprenedor provinent del sector de la imatge: "Jo ja portava algun temps impulsant la distribució dels vins del Penedès, que és la meva comarca. Però la Guia m'ha animat a abastar i promocionar els vins del conjunt del país. La primera carta l'hem repartida no fa ni deu dies. La idea és que cada tres mesos hi hagi una carta nova i que, així, mica en mica, el restaurant hagi vist quines referències tenen més acceptació i puguin establir una relació ja estable amb els cellers".

   

  En realitat, cada vegada són més els restaurants que admeten que no pot continuar la situació actual en què els vins catalans tenen una presència minoritària a les cartes, i que tan sols el 27% del vi que es consumeix a Catalunya sigui autòcton, com reconeix Alcover. "Fent nosaltres la selecció, senzillament, els facilitem la feina", afirma. De moment s'han adherit a la iniciativa una vuitantenta de restaurants que es poden trobar al web Vinsdecatalunya.cat; entre aquests, n'hi ha de reconeguts com Can Boix, de Peramola, o bé el Mes de Grandi, de Cornellà de Llobregat: "Nosaltres tenim sumiller i, clar, ell també té la seva opinió sobre vins. N'hi ha algun, d'aquesta nova carta, com el Missenyora, de Vallbona de les Monges que, de fet, ja l'oferíem. Però la iniciativa de fomentar els vins de Catalunya ens sembla molt positiva i per això ens hi hem afegit. Ara donem al client les dues cartes i, a més, aquesta proposta no ens suposa risc perquè el compromís és que, cada vegada que hi hagi renovació es farà la devolució de totes les ampolles que no s'han arribat a servir".

   

  Els vins seleccionats per aquesta primera carta pertanyen a vuit DOs: Terra Alta (Bàrbara Forés Negre), Cava (Rexach Baqués BNGR2006, Gran Bach Brut), Empordà (Espelt Terres Negres, Terra Remota Camino), Catalunya (Signes de Bodegas Puiggros), Penedès (Ferré i Catasus Blanc Expressió, Loxarel Gaia, Martí Serdà Vinyet Blanc, Parató Samsó, ), Montsant (Les Sorts Rosat), Costers del Segre (L'Olivera Missenyora, Mas Blanch i Jové Saó Expressiu 2006) i Priorat (Aixalà Alcaït Destrankis 2009). També dóna informació de celler, anyada, varietats, elaboració, nota de tast i suggeriments de maridatge.

   

Enllaços:
Arxius associats:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.