Els productes de les Illes, accessibles a la Gastroteca

Inici>Notícies >Actualitat >Els productes de les Illes, accessibles a la Gastroteca
1
2
Autor: Foto IGP Sobrassada de Mallorca
 • El portal incorpora mig centenar de referències amb segell de qualitat de la gastronomia balear i en breu també n'inclourà de la Catalunya Nord i l'Alguer

   

 • 11/01/2011
 • Els productes de les Illes, accessibles a la Gastroteca
 • Des de mitjan desembre els usuaris poden trobar a la Gastroteca els aliments més representatius i de qualitat de la gastronomia balear que s'incorporen a la base de dades en virtud d'un acord signat entre el govern català i l'illenc. El portal amplia així el seu radi d'acció i ratifica la seva condició de referent a la xarxa pel que fa a espais on-line dedicats a productes alimentaris locals i de proximitat.

   

 • "Es tracta d'un repte però també d'una magnífica oportunitat de promocionar els nostres productes a través d'un portal tan conegut com la Gastroteca i que no desaprofitarem", explica Joan Mas Tugores, director del Servei d'Acompanyament Empresarial de Qualitat Agroalimentària de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). "La iniciativa ha tingut una gran acollida entre el sector agroalimentari on nombrosos productors, comerciants, restauradors, etc, ja han expressat el seu interès per ser-hi presents", afegeix Mas, que subratlla que "tots els productes de les Illes Balears que són presents a gastroteca.cat tenen denominació de qualitat o tendran l'aval de la Universitat de les Illes Balears pel fet de ser de la dieta mediterrània. Els primers que s'hi poden trobar son els més típics formatges, sobrassades, ensaïmades, etc."; aquests, com tota la resta, es poden localitzar a través d'un mapa que els situa a cada una de les illes i també a través dels telèfons d'última generació que indiquen a l'usuari els llocs on els pot tastar o comprar més pròxims a la seva posició. La nova versió del portal, que el govern balear va presentar a la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia de Palma de Mallorca el dijous 16 de desembre, també s'encarrega de donar a conèixer l'actualitat del sector agroalimentari balear a través de notícies, reportatges i entrevistes, així com rutes gastronòmiques com la del vi de Binissalem a Mallorca. Per engegar, compta amb mig centenar de referències agroalimentàries de les illes que s'aniran ampliant progressivament.

   

  Des dels governs català i balear s'ha expressat la satisfacció per l'acord que ha permès la incorporació de la gastronomia de les illes la Gastroteca. "La participació de les illes a la Gastroteca no és res més que la constatació que compartim uns mateixos objectius i que podem canalitzar i sumar a través del portal", valora Ramon Sentmartí, cap de la Unitat de Comercialització Agroalimentària del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, impulsor del portal. El conveni de col·laboració assenyala com un dels eixos prioritaris de la col·laboració "promoure conjuntament la comercialització dels productes agroalimentaris locals de qualitat de Catalunya i les Illes Balears i sumar sinèrgies per a la consecució d'aquest objectiu".

   

  A banda dels productes balears, la Gastroteca preveu poder incorporar en breu els de la Catalunya Nord, en virtud d'un acord signat amb les Cambres d'Agricultura i la de Métiers i Artesans de la Catalunya del Nord (Pirineus Orientals), i els de l'Alguer, gràcies a un conveni signat amb l'ajuntament de la ciutat sarda.

   

   

Municipis: Illes Balears.
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.