El Tàstum descobreix els beneficis de la venda de proximitat i les xarxes socials

Inici>Notícies >Actualitat >El Tàstum descobreix els beneficis de la venda de proximitat i les xarxes socials
1
2
Autor: Isma Prados va ser un dels ponents de la jornada sobre les xarxes de proximitat al Tàstum.
 • A l'esdeveniment s'han lliurat diversos premis relacionats amb la innovació i la difusió del sector agroalimentari i diplomes de mestres artesans alimentaris

   

 • 19/10/2010
 • El Tàstum descobreix els beneficis de la venda de proximitat i les xarxes socials
 • Acostar el producte local al consumidor. Aquest és el repte sobre el qual diversos experts han parlat al Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya, que en la seva tercera edició s'ha centrat en els circuits curts de comercialització i les xarxes socials com una via eficaç i beneficiosa de portar els aliments frescos i de temporada al mercat.

   

   

 • El Teatre Nacional de Catalunya va tornar a acollir ahir el Tàstum, un fòrum concebut pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural com a punt de trobada i de reflexió del sector agroalimentari i que aquest any s'ha dedicat als circuits comercials de proximitat i a les xarxes socials. L'esdeveniment va incloure la jornada "Xarxes: Consumidor i productor més a prop" que va posar de manifest la importància creixent que atorguen els consumidors als productes locals, pel que tenen d'aliments frescos i de temporada, i el paper que poden tenir les xarxes socials en la seva comercialització "sempre partint d'una estratègia preconcebuda", com va apuntar el conferenciant Ricard Espelt, expert en Internet i soci-fundador de l'empresa Redall, que també va assenyalar que "la societat en xarxa és una gran oportunitat perquè petits i grans productors puguin donar a conèixer i vendre els seus productes". Un altre dels ponents, el cuiner Isma Prados, va defensar "la necessitat que hi hagi distintius per identificar els productes locals" i també "els mercats com el lloc més adequat perquè el productor pugui vendre directament els seus productes". Per la seva banda, Roger Gaspa, responsable de l'àrea d'indústria, comerç i distribució de l'Institut Cerdà, va remarcar que "cal fidelitzar el consumidor a les xarxes de proximitat". A l'última intervenció, David Hughes, professor de màrqueting alimentari a l'Imperial College de Londres, va qualificar de gran oportunitat "que els pagesos tornin a estar de moda". El Tàstum ha volgut també treure profit de les possibilitats de difusió de les xarxes socials, un dels eixos de l'esdeveniment, creant un canal a Facebook, un altre a Twitter i un blog, amb la finalitat de difondre els seus objectius i contingut.

   

  El Tàstum també va servir per atorgar una sèrie de reconeixements en una cerimònia presidida pel president de la Generalitat José Montilla. Entre aquests es van lliurar el premi Jove Artesà Alimentari Innovador al pastisser Lluís Estrada, de Pastisseria Estrada, de Barcelona; el Premi Tàstum a la Innovació Agrària a Jordi Vilarrasa, de Begudà; el Premi Tàstum a la Innovació Agroindústria a Embotits Salgot, d'Aiguafreda; el Premi Tàstum Vinya i Vi a Josep Maria Albet, d'Albet i Noya; el Premi Tàstum de Distribució i Comercialització al Celler de Gelida; el Premi Tàstum de Difusió a Jordi Estadella a títol pòstum; el Premi Tàstum Especial del Jurat a la sèrie La Riera, de TV3; i una menció especial a Ramon Roqueta, de Bodegas Roqueta, per la seva trajectòria com a empresari vinícola. També es van lliurar els diplomes acreditatius a 26 Mestres Artesans Alimentaris (nou pastissers, vuit forners, set cansaladers-xarcuters i dos xurrers). L'acte es va acabar amb una degustació de productes catalans al vestíbul del Teatre Nacional que va incloure diferents formatges, embotits, pans i olis amb DO a banda de vins amb DO i cava.

   

   

Municipis: Barcelona (Barcelonès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.