El sector agroalimentari estudia l'èxit dels productes locals a la Toscana

Inici>Notícies >Actualitat >El sector agroalimentari estudia l'èxit dels productes locals a la Toscana
1
2
Autor: El model de comercialització dels productes locals de la Toscana centrarà la jornada. (Foto: http://www.coldiretti.it)
 • Una jornada donarà a conèixer el model de la regió italiana que ha aconseguit revaloritzar el sector agrari i el consum d'aliments de proximitat

   

 • 05/10/2010
 • El sector agroalimentari estudia l'èxit dels productes locals a la Toscana
 • Els productes locals i els diferents sistemes i campanyes per impulsar-ne el seu consum protagonitzaran una jornada que organitza el Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya, de Solsona. L'acte es farà ressò de l'èxit aconseguit en la revalorització del món agrari i dels aliments de proximitat a la regió italiana de la Toscana.

   

 • Un dels punts de la convocatòria, que es durà a terme a Solsona el 6 d'octubre al Centre de Desenvolupament Integrat de Catalunya (CEDRICAT), adreçada a professionals i tècnics d'organitzacions i administracions públiques i privades, consistirà en conèixer de primera mà l'experiència de la regió italiana de la Toscana on l'organització agrària Coldiretti ha aconseguit revaloritzar el seu sector agrari; tres membres d'aquest col·lectiu seran a la capital del Solsonès per donar detalls sobre aquests bons resultats. "Són moltes les experiències positives viscudes en aquests camps a la Toscana, i encara que en habitualment les apliquem després aquí a Catalunya la veritat és que en alguns aspectes ens porten avantatge. Allà, per exemple, el mas acull amb absoluta normalitat un turisme rural que li representa un important complement d'ingressos i que, un cop hi és, s'implica en les tasques pageses i ramaderes. Aquí això és l'excepció. La norma és que el turisme rural sigui una cosa completament separada de les activitats en el sector primari", valora Neus Molins, tècnica de CEDRICAT. Val a precisar, però, que encara que els catalans seguim les petges toscanes també hi ha experiències nostres que poden ser-los d'interès a ells. Per això els membres de Coldiretti seran a Solsona després d'haver fet una visita a diferents llocs del Solsonès i el Pallars Jussà i conèixer així iniciatives i projectes en el terreny de les mateixes temàtiques observades dins la jornada que se centrarà sobretot en les comarques interiors del nostre país i es complementarà deu dies després -16 d'octubre- amb una anada col·lectiva a l'Espai Rural de Gallecs, per observar l'experiència en la promoció dels seus productes en mercats de proximitat.

   

  Durant la jornada, que porta per nom "Una mossegada a la Toscana", també es parlarà de la normativa sobre la venda directa a Catalunya, la promoció de l'agroturisme com a complement a l'activitat agrària i la campanya 'Km 0' de Slow Food per impulsar l'ús de productes locals als restaurants. Es donarà a conèixer també la guia 'Compra a pagès' que, editada per la Unitat de Comercialització Agroalimentària de la Direcció General de Comerç, és un complet recull de productors i elaboradors catalans i es presentarà oficialment aquest mes.

   

Enllaços:
Arxius associats:
Municipis: Solsona (Solsonès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.