El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa lliura els premis Cartaví Internacional

Inici>Notícies >Actualitat >El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa lliura els premis Cartaví Internacional
1
Autor: El conseller Huguet va ser l'encarregat de lliurar els premis Cartaví Internacional en la primera edició.
 • Dos representants dels restaurants premiats han rebut personalment el guardó que acredita la bona presència de vins catalans a les seves cartes

   

 • 29/09/2010
 • El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa lliura els premis Cartaví Internacional
 • El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa ha estat l'escenari del lliurament de la primera edició dels premis Cartaví que han distingit dos restaurants americans per l'aposta pel vi català de la seva oferta gastronòmica. L'Associació Vinícola Catalana, impulsora dels guardons, vol ampliar el reconeixement a països com Mèxic i Japó.

   

 • El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va lliurar ahir els premis Cartaví Internacional als dos restaurants americans distingits per la seva decidida aposta pel vi català dins les seves cartes: el B44, de San Francisco, que regenta el xef vilafranquí Daniel Olivella, i Casa Mono, de Nova York. "Catalunya s'ha de desacomplexar amb el tema del vi, ja que no ens valorem prou, i iniciatives com aquesta demostren que a casa nostra tenim una gran qualitat vinícola que cal donar a conèixer", va assegurar Huguet durant l'acte, que va comptar amb la presència de dos representants de cadascun dels establiments guardonats. Aquests van assegurar que estaven gratament sorpressos del nivell de qualitat del vi elaborat a Catalunya i que, en el cas del seu restaurant, compta amb una presència superior al 23% de la totalitat de marques que ofereixen.

   

  El premi, que es va donar a la seu del DIUE i que els guanyadors ja han començat a disfrutar, consisteix en una estada enoturística a zones conegudes per la seva tradició vinícola com el Penedès, l'Empordà, el Priorat i la Conca de Barberà, i en activitats com una passejada per les vinyes de diferents cellers, una visita a les instal·lacions, un tast guiat per un enòleg i un àpat. Des de l'Associació Vinícola Catalana (AVC), impulsora dels reconeixements amb la col·laboració del DIUE, tant Joan Gil com Enric Porta, director i secretari general de l'ACV respectivament, consideren que "accions de promoció d'aquest tipus són de gran importància per al sector i ajuden a prestigiar Catalunya com a país de grans vins i caves". Per aquest motiu des de l'AVC s'està preparant l'ampliació del reconeixement a restaurants de països com Mèxic i/o Japó. A banda dels premiats, hi ha hagut un reconeixement especial per al restaurant Boqueria, de Nova York. La resta de finalistes han estat El Bazaar i La Paella, de Los Àngeles, El Mesón, de Houston, Mercat a la Planxa, de Chicago, Neptune Oyster, de Boston, i Xixón Café, de Miami. L'acte també va comptar amb la presència de Laura López, Directora de Promoció del Comerç, i de Ramon Sentmartí, cap de la Unitat de Comercialització Agroalimentària.

   

   

   

   

   

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.