El Clúster Català Gourmet es promocionarà als Estats Units, el Japó i la Xina

Inici>Notícies >Actualitat >El Clúster Català Gourmet es promocionarà als Estats Units, el Japó i la Xina
1
Autor: Foto de família del Clúster Català d'Elaboradors de Productes Gourmet (foto: http://domussentsovi.blogspot.com).
 • Aposta per engegar accions conjuntes de promoció i de distribució com instal·lar corners multiproductes en oficines de turisme, ports i aeroports

   

 • 21/03/2011
 • El Clúster Català Gourmet es promocionarà als Estats Units, el Japó i la Xina
 • Amb el punt de mira posat en països amb un fort potencial de consum, com la Xina, el Japó, els Estats Units, el Canadà i també d'Europa, el Clúster Català Gourmet ha donat a conèixer un pla d'internacionalització que inclou accions de promoció i distribució conjuntes dels seus productes. La quinzena d'empreses que en formen part també s'han compromès a sumar esforços per poder augmentar la seva quota de mercat a l'Estat espanyol.

   

 • Les empreses que formen el Clúster Català Gourmet estan decidides a apostar per l'exportació i explorar nous mercats en països com els Estats Units, el Canadà, el Japó i la Xina i també europeus. És per això que, amb el suport d'ACC1Ó, acaben de presentar un pla per trobar clients a l'exterior a través de la promoció i distribució conjunta dels seus productes. Les accions inclouen des de la presència a fires, l'organització de missions comercials i la instal·lació de corners multiproducte en oficines de turisme, ports i aeroports. La Xina és un dels principals objectius per al clúster donat que es preveu que es converteixi en una dècada en el primer comprador de productes d'alimentació del món.

   

  Amb el pla, les empreses pretenen augmentar el seu nivell d'exportació global que ara se situa prop d'un 15%. Però també volen engegar col·laboracions i sinèrgies entre elles a nivell de l'Estat espanyol per fer front als reptes actuals del sector amb iniciatives com l'explotació conjunta de punts venda multiproducte en espais estratègics com oficines de turisme, punts d'arribada de creuers internacionals o botigues gourmet als aeroports. Un altre dels seus reptes estratègics és el desenvolupament del producte gourmet tenint en compte les tendències de consum actuals el que passa per invertir en el disseny d'un packaging atractiu com a valor afegit. Són algunes de les propostes i conclusions que van sortir de la jornada Immersió Estratègica del Clúster Català d'Elaboradors de Productes Gourmet, organitzada recentment per ACC1Ó i que va comptar amb l'assistència de 35 empresaris del clúster. Un altre dels propòstis per al 2011 és crear una ruta de turisme gastronòmic que inclouria visites a les seus de firmes referents del sector per acabar amb una visita al Domus Sent Soví, seu del clúster ubicada a Hostalric (Girona). Aquesta estratègia de promoció aniria dirigida tant als compradors internacionals com al consumidor final.

   

  Sobre el Clúster Català del Gourmet

  El Clúster Català del Gourmet es va constituir el març del 2010 com a resultat del pla de dinamització 2008-2009 impulsat per ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació, amb l'objectiu prioritari de promoure la competitivitat del sector català de l'alimentació gourmet; està format per 16 empreses fabricants d'olis, xocolata, fruits secs, embotits, vins o galetes, com per exemple Embotits Salgot, Galetes Trias, Conserves Ferrer i Casa Graupera; entre totes, facturen uns 50 milions d'euros i donen feina a 350 treballadors. D'entre les actuacions més destacades al llarg del 2010, cal mencionar el desenvolupament d'un pla de negoci per a la distribució conjunta a càrrec del professor de IESE José Luís Nueno i la creació de l'Associació del Clúster Català d'Elaboradors de Productes Gourmet, promoguda per set empreses.

   

   

Enllaços:
Arxius associats:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.