Aquestes festes: dolços maresmencs

Inici>Notícies >Actualitat >Aquestes festes: dolços maresmencs
1
Autor: Les laietanes, carquinyoli molt cruixent típic de Mataró, estan incloses en el catàleg (foto: C.Comarcal Maresme).
 • El Consell Comarcal del Maresme recull en un catàleg els productes més característics de la seva pastisseria artesana

   

 • 27/12/2010
 • Aquestes festes: dolços maresmencs
 • Coincidint amb les festes nadalenques, el Consell Comarcal del Maresme ha publicat un catàleg que recull els dolços més característics d'aquest territori amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni gastronòmic. Dels boixets de xocolata a la coca de Llavaneres i les laietanes, el seu contingut fa la boca aigua.

   

   

 • Amb el títol de "Dolços del Maresme", la publicació, vinculada al projecte Productes de la Terra-Artesania Alimentària, vol donar a conèixer un dels sectors més arrelats a la comarca com el dels pastissers. "Ens vam adonar que al sector dels dolços no li havíem dedicat cap espai encara i per això vam creure oportú fer aquest catàleg per incorporar-hi els pastissers", explica Quim Fàbregas, coordinador de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme, des d'on s'ha impulsat la iniciativa. El catàleg s'ha distribuït coincidint amb les festes nadalenques perquè "és el millor moment de l'any per fer-ho ja que és quan consumim més dolços; també aprofitant que els pastissers no s'havien incorporat en cap de les jornades gastronòmiques de les que organitzem al llarg de l'any".

   

  Boixets de xocolata, coquetes d'Arenys, coca de Llavaneres, masnovines, laietanes, neules, vitralls...i també torrons d'ocata, de praliné cruixent i de Sant Pau o de Babaia. Tots ells queden recollits en el catàleg que destina un apartat a un dolç creat amb motiu de la sèrie de TV3 "La Riera" que té el seu escenari natural en el Maresme. La publicació, de la qual se n'han fet 18.000 exemplars, se centra en les pastisseries que integren el cens de productors artesanals de la comarca i que participen en el projecte als establiments dels quals es pot trobar la publicació a banda del Consell Comarcal i el Consorci de Promoció Turística, que també ha col·laborat. "Hem tingut bona repercussió als mitjans i molt ressò, tot i que de moment és d'hora per fer una valoració", assegura Fàbregas. Per promocionar el seu sector agroalimentari, el consell comarcal també vol editar a curt termini uns calendaris on cada mes s'associarà a un producte típic del territori i "seguir promovent les jornades gastronòmiques, vinculant-les als vins amb DO Alella i també donant més pes als productors. També treballarem en l'àmbit de la formació de productors i artesans alimentaris, i en la recuperació d'alguna espècie autòctona".

   

Enllaços:
Arxius associats:
Municipis: Maresme (Barcelona).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.