A fons

    • El concurs Cartaví constata l'aposta dels restaurants pel vi català
      26/11/2010
      El concurs Cartaví, que organitzen l\'Associació Vinícola Catalana [1] conjuntament amb l'INCAVI [2] i l'Associació Catalana de Sumillers [3] i que té el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya [4], s'ha convertit en un termòmetre per valorar la presència de vins catalans als restaurants i que indica, si tenim en compte els prop de 600 participants de la seva quarta edició, un 15% més que l'any passat, una major presència d'aquests a les cartes dels establiments i l'ap...
    • El Moianès, terra d'artesans alimentaris i productors ecològics
      22/11/2010
      La climatologia del Moianès, territori compartit per les comarques d'Osona, el Bages i el Vallès Oriental, sempre havia tingut fama d'obrar meravelles en la salut de les persones amb problemes de respiració. Doncs bé, segons que ens explica Teresa Soler, del Consorci del Moianès [1], aquests aires no són bons només per a les persones: "La frescor d'altiplà és notòria, no debades aquí hi ha força poues de glaç, els terrenys són lleugerament ondulats i tenim una humitat moderada.
    • Catalunya viu un boom de la formatgeria artesanal
      4/11/2010
      Josep Maria Blasi, cuiner i erudit en cuina, resumeix així el fenomen a la Gastroteca: "Fa algun temps, el Quim Vila, de Vila Viniteca, va demanar-me un estudi dels nostres formatges tant des d'una perspectiva de les propietats, com des de l'antropologia, de cara a establir propostes de maridatge amb els vins, i el primer que vaig fer és partir del llibre Els formatges a Catalunya, d'Enric Canut, gran autoritat en la matèria, on es veu com en trenta anys hem passat del garrotxa, el recuit, ...
    • El vi català prefereix la qualitat a la quantitat
      5/10/2010
      L'increment de les exportacions catalanes de vi que reflecteix l'últim informe de l'Observatorio Español del Mercado del Vino coincideix amb una disminució del volum de vendes a l'estranger. És a dir, venem menys ampolles però de major qualitat i a preus més alts el que suposa augmentar la facturació.
    • Catalunya espera igualar la collita de raïm dels últims anys
      10/09/2010
      Un hivern plujós i un estiu moderadament càlid, si s'analitza en la seva globalitat temporal i territorial, han determinat un alentiment de la floració i una maduració més tardana. Aquesta lentitud en madurar afavoreix una major acidesa i la consecució d'uns vins més expressius. El tret de sortida de la nostra verema sol disparar-lo Raimat i és amb aquesta firma, que forma part del Grup Codorníu, que ens hem posat primer en contacte.
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.