A fons

    • Més cava i menys dolços la nit de cap d'any
      30/12/2010
      La venda de cava [1] arribarà al conjunt de l'Estat espanyol als 36 milions d'ampolles, un 4% més que l'any passat, segons les previsions del Consell Regulador del Cava. Una xifra positiva reforçada pel fet que durant els nou primers mesos de 2010 es van comercialitzar prop de 150 milions d'ampolles, quasi un 10% més que al 2009. Tot plegat indica la tradició i popularitat d'una beguda a la qual tots recorrem a l'hora de celebrar tot tipus de festes com per exemple el cap d'any.
    • Els tastos de vins, un fenomen a l'alça
      29/12/2010
      Joaquim Vila, de Vila Viniteca [1], assegura que aquell esnobisme en vins, que tant s'ha satiritzat, ha passat a la història: "Abans, sí, que hi havia qui es feia el savi al restaurant per impressionar, però ara s'ha generalitzat molt la cultura en vi i cada cop hi ha més gent que en sap, ningú no pot arriscar-se a fer el ridícul perquè el que hi ha a l'altra punta de la taula que no diu res podria ser un entès que el deixaria en evidència".
    • El sector de l'alimentació artesana i de qualitat aposta per la solidaritat
      24/12/2010
      "5 caves per 5 projectes solidaris" [1] és una idea que amb els anys s'ha anat fent més ambiciosa. Montserrat Jovani, de la firma penedesenca Caves Berdié [2], ens ho resumeix així: "En heretar l'empresa del pare, tots tres germans vam tenir aquesta voluntat. Vam escollir cinc ONGs, cadascuna vinculada amb un dels nostres caves per ajudar a finançar-les amb un percentatge del preu: un 7% als nostres cellers o per via d'internet, o un 0,7% a qualsevol comerç.
    • El Nadal impulsa el retorn de la cuina tradicional als restaurants
      22/12/2010
      Els símptomes es noten a pertot, només cal escoltar la publicitat del diari El Periódico, que anuncia la promoció del regal d'un receptari nadalenc en clau de la més catalana i tradicional de les maneres: els espots esmenten que el llibre Els millors plats de Nadal ens ensenyarà a fer l'escudella de galets, la carn d'olla, els canelons, etc, de la mà d'alguns dels nostres millors xefs.
    • La pastisseria catalana es reinventa per consolidar la seva marca internacional
      30/11/2010
      Una frase que corre dins el gremi pastisser és que el català, per Sant Joan, va passar del tortell i el cava al tortell, el cava i també el pernil car. Més endavant, en anar a més la prosperitat ja va substituir-ho tot pel sopar fora de casa. I ara amb la crisi ha tornat al tortell i al cava en família o entre amics. O sigui que en algun cas concret, paradoxalment, fins i tot hi hauria hagut algun ascens de vendes.
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.