Xuixos

Inici>Receptes >Xuixos
  • Xuixos
1
Ingredients:
  • 200 g - Mantega
  • 100 g - Sucre
  • 2 - Ous
  • 20 g - Llevat
  • 200 gr - Farina
  • 1 dl - Llet
  • 1 pols - Sal
  • canyella en pols
  • Crema pastissera (vegeu recepta de Palos)
  • Oli
Preparació:

En un atuell barregeu-hi la mantega, el sucre i els ous batuts. Tot seguit afegiu-hi la canyella, un polsim de sal i el llevat. Un cop tot barrejat afegiu-hi la farina passada pel tamís. Feu una pasta fina i sense grumolls. Tot seguit tireu-hi la llet.
Un cop barrejat tot, poseu la massa sobre una taula untada amb oli i lamineu-la, procurant untar el corró amb oli a fi que s'enganxi la pasta.
Talleu-la a trossos rectangulars d'uns 15 x 10 cm. A sobre esteneu-hi una mica de crema pastissera ben freda. Introduïu les puntes cap endavant i cargoleu la pasta, a fi que la crema no pugui sortir.
Col·loqueu-los en una safata greixada i tapada amb un drap per tal que no faci crosta i fermentin.
Quan tinguin el volum desitjat fregiu-los en oli abundant. Un cop rossos i escorreguts, empolseu-los amb sucre.

Variacions:
En lloc de mantega es pot utilitzar llard.
La massa es pot aromatitzar amb pela de llimona ratllada.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Josep Lladonosa i Giró - El Gran Llibre de la Cuina Catalana
Comentaris rebuts (1)
  • Xavi
  • 31/05/2010 a les 23:07 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Sembla que 50gr de llevat premsat és una mica massa exagerat. La veritat és que aquesta recepta, l'he trobat de tres maneres diferents (pel que fa als ingredients i a l'elaboració) i com a màxim, m'en surten 20gr. És correcte? Algú m'ho pot aclarir?"
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.