Salsa de Nadal

Inici>Receptes >Salsa de Nadal
Ingredients:
  • 1,5 kg - Ametles crues pelades
  • 1 kg - Sucre
  • 10 - Ous
  • Safrà
  • Canyella
  • Carn variada per a fer brou
  • 2 - Claus d'espècie
  • Pebre bo, sal
Introducció:

És una recepta típica d'Eivissa

Preparació:

Torrar lleugerament les ametles i moldre-les.

Mesclar la pasta amb els ous necessaris per a que quedi una massa consistent.

A part preparar el brou de carn, amb safrà, pebre bo i sal.

Al brou colat i fred se li afegeix la pasta d'ametles i els ous restants, fins que tot es disolgui bé, remenant amb cullera de fusta. Afegir-hi el sucre, la canyella i els claus.

Posar-ho al foc i deixar-ho una hora a foc viu sense deixar de remenar, sempre en el mateix sentit.

Se'n fa una quantitat suficient per a totes les festes, tenint en compte que, perquè no es faci mal bé, s'ha de bullir cada dos o tres dies.

Es menja calenta dins d'una tassa. Tradicionalment, s'hi mullava bescuits o pa.

Categoria: Salses.
Font: Editorial Mediterrània. La cuina d'Eivissa i Formentera. Editorial Mediterrània, Eivissa.
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.