Peix al forn

Inici>Receptes >Peix al forn
Ingredients:
  • 1 - Peix sencer
  • 2 - Cebes tallades a la juliana
  • 1/2 kg - Patates tallades a rodanxes
  • 3 - Tomàquets madurs tallats a quarts
  • 1/2 copa - Vi blanc
  • Pebre
  • Oli
  • Sal
Preparació:

En una safata de forn amb oli calent, poseu la ceba i, quan estigui una mica cuita, afegiu-hi les patates tallades a rodanxes i després els tomàquets.
Poseu-hi sal i pebre i feu la reducció del vi blanc.
Netegeu i escateu el peix, i poseu-hi sal i pebre.
Poseu el peix sobre les verdures i fiqueu-lo al forn calent, fins que estigui cuit.

Variacions:
A la base de verdures s’hi poden afegir pebrots, alls, fonoll, etc.
Es pot fer al forn sense capa de verdures, amanit amb oli.

Comentaris:
Es pot fer amb molta varietat de peix: llobarro, lluç, turbó, orada, rapets, besuc, nero.
També es pot preparar amb peix blau: sardina, verat, sorell.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (1)
  • marieta
  • 04/04/2009 a les 15:06 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "mmmmm... l'estic fent amb besuc!"
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.