Panades de pèsols

Inici>Receptes >Panades de pèsols
Ingredients:
  • Un tassó d'aigua
  • Un tassonet d'oli d'oliva
  • Un tassonet de saïm fos
  • Farina, la necessària que prengui la massa
  • Un quilo de pèsols esbessonats
  • Quatre tallades de ventresca
  • Dos botifarrons
  • Un tros de sobrassada
  • Sal i pebre bo
Preparació:

Preparar els pèsols, afegint-hi oli d'oliva, sal i pebre bo al gust.

Dins d'un ribell, batre el saïm, l'oli d'oliva i l'aigua un parell de minuts. Posar la farina formant un clot dins d'un ribell, mesclar els ingredients i formar una pasta manejadissa i que no s'aferri.

Amb una porció de pasta, fer una rodona i alçar-ne les parets fins fer una cassoleta. A dins, posar-hi un sostre de pèsols, una tallada de ventresca, una de botifarró i una de sobrassada.

Amb un poc de pasta es farà una coberta rodona, una mica més grossa que la rodona de la cassoleta, per a tapar-la i juntar-la amb les parets de la cassoleta tot fent pessics.

Es posaran les panades dins la llauna prèviament untada d'oli d'oliva i s'enfornaran 45 minuts a 200 graus.

Categoria: Altres receptes.
Font: Serrano A. Les receptes de na Tonina, 2a edició. Ed. Documenta Balear, Palma.
Més informació:

Hi ha altres variants que hi afegeixen carxofa o altra verdura,no  hi posen ventresca, només hi posen sobrassada...

Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.