Paella algueresa

Inici>Receptes >Paella algueresa
  • Paella algueresa
  • Paella algueresa
1
2
Introducció:

La paella algueresa és un plat delicat i sublim expressió de la contaminació cultural entre Catalunya i Sardenya. Nascut per explicar la història de l'Alguer, matrimoni perfecte entre la cultura de la gent de la marina i  la gent del camp. Una unió entre els ingredients típics de la cuina sarda. com la fregola i el fenoll salvatge, i alguns dels ingredients clàssics de la paella original de terres de ponent.

El plat naix de la col·laboració amb l'istituto alberghiero de l'Alguer en ocasió del 900 anys de la fundació de la nostra ciutat. El fet de celebrar el naixement de l'Alguer ha estimulat en nosaltres la idea de sintetitzar en una plat els records, les imatges, la cultura, la història, les tradicions i la llengua que fan de l'Alguer la "ciutat catalana d'Itàlia", rebatejada com la Barceloneta de Sardenya.  El nostre desig, doncs, ha estat el d'evocar en un plat la imatge i la història de la nostra ciutat, usant els productes típics del nostre territori.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Restaurant La Pergola, l'Alguer
Més informació:

Ingredients:

Fregola (pasta típica de Sardenya)
gambes i llagostins
musclos i cloïsses
calamars
rap
polpa de bé i de conill
tomàquet fresc
tomàquets secs
pebrots vermells i groc
espàrrecs
carxofa
fesols
ceba i all
fonoll selvàtic
safrà

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.