Paella

Inici>Receptes >Paella
  • Paella
1
Ingredients:
  • 400 g - Arròs
  • 200 g - Costella de porc tallada a trossos
  • 200 g - Conill trossejat
  • 4 - Gambes
  • 4 - Escamarlans
  • 8 - Musclos
  • 200 g - Calamars nets i tallats a rodanxes
  • 100 g - Pèsols
  • 1 - Ceba trinxada
  • 1/2 - Pebre vermell trinxat
  • 1/2 - Pebrot verd trinxat
  • 2 - Tomàquets trinxats
  • El doble que d'arròs - Aigua
  • Oli
  • Sal
  • Per fer la picada: - Brins de safrà
  • 2 grans - All
  • Julivert
Preparació:

En una paella amb oli, enrossiu la costella i el conill salats, i aparteu-los.
En el mateix oli fregiu les gambes i els escamarlans, i retireu-los.
Feu un sofregit amb la ceba, els pebrots i els tomàquets.
Quan estigui fet, afegiu-hi els calamars fins que perdin l’aigua.
Afegiu-hi la carn, els musclos, els pèsols i l’arròs.
Remeneu-ho, afegiu-hi l’aigua calenta i deixeu que bulli 18 minuts, aproximadament.
Quan faltin cinc minuts per acabar la cocció, afegiu-hi el marisc i la picada deixatada amb una mica de líquid de la paella.
Si cal, afegiu alguna llossada d’aigua bullent.

Variacions:
El sofregit es pot fer sense ceba.
En comptes de conill o a més a més hi podeu posar pollastre.
En comptes o a més dels pèsols hi podeu posar trossos de carxofa o mongetes verdes.
Els musclos es poden obrir abans de posar-los a la paella.
En comptes d’aigua s’hi pot posar brou.
La paella té moltes variants: de marisc, de carn, de verdures, etc.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.