Mona de Pasqua tradicional

Inici>Receptes >Mona de Pasqua tradicional
  • Mona de Pasqua tradicional
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 1/2 kg - Farina
  • 75 g - Sucre
  • 50 g - Mantega
  • 3 - Ous
  • 10 gr. - Sal
  • 1 - Pell de llimona ratllada
  • 50 g. - Llevat premsat
  • Llet
  • Per fer el guarniment:
  • Ous durs
  • Oli
  • Ou batut
Introducció:
Aquesta preparació també rep el nom de garlandes o cristines.
Preparació:
Amasseu la farina amb el sucre, els ous, la sal, el llevat, la mantega i la ratlladura de llimona.
Aneu afegint-hi llet de mica en mica, fins formar una massa homogènia i que es desenganxi de les mans.
Deixeu-la reposar 30 minuts.
Formeu un pa rodó i en el mig feu-hi un forat, i aneu-lo engrandint fins a formar una corona.
Pinteu-lo amb oli i repartiu-hi per sobre, clavant-los, els ous durs amb clova.
Pinteu-ho amb ou batut i empolvoreu-hi sucre per sobre.
Deixeu-ho fermentar uns 20 minuts i poseu-ho al forn a 170º uns 45 minuts.
Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (2)
  • Hayii
  • 05/04/2010 a les 13:53 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Jo n'he posat 200gr i m'ha quedat bé! "
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
  • sara
  • 30/03/2010 a les 12:26 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "quina quantit de sucre cal? no ho especifica als ingredients però en parla a l'elaboració."
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.