Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





Col·locarem el llom, amb la part del greix damunt una post de tallar i li preacticarem talls de per curt sense arribar a tallat-los del tot, com si fossin els fulls d'un llibre, i l'assaonarem amb sal, pebre bo i llimona. Capolarem les ametles, el cuixot salat i el dolç, el moraduix i la sàlvia, i hi afegirem els vermells d'ou ben xafats, sal i canyella.
Ho mesclarem tot bé i posarem un poc d'aquesta pasta dins cada tall del llom, adjuntarem el llom i el lligarem amb el fil de cuina.
Llavors untarem el llom amb saïm i el col·locarem dins d'una rustidora també untada. Regarem el llom amb el cava i el cobrirem amb paper d'alumnini.
L'enfornarem minuts a 200ºC. Després el destaparem i el deixarem 10 minuts més.
Tot seguit llevarem el fil de cuina i decantarem el suc del rostit i el mesclarem amb la llet (si es tria, ho passarem per la batedora), i ho posarem al foc.
Fregirem les ametles lamidades amb un poc de saïm, sols han de ser rosses, i les hi afegirem. Passats un minuts, hi posarem una cullerada de Maizena, i ho remenarem bé, li darem donar un bull, i ja serà a punt. Servirem el llom dins d'una plàtera, cobert amb aquesta salsa.