Escalivada

Inici>Receptes >Escalivada
  • Escalivada
1
Autor: Albert Vilas Figueras www.lacuinadesempre.cat
Ingredients:
  • 3 - Pebrots vermells
  • 3 - Albergínies
  • 2 - Cebes
  • 4 - Patates
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
Preparació:

Escaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Emboliqueu les cebes i les patates amb paper de plata i enterreu-les sota les cendres.
Comproveu el punt de cocció de les diferents hortalisses prement-les amb els dits.
Un cop cuits els pebrots i les albergínies poseu-los en un plat tapat i així mantindran la humitat i seran més fàcils de pelar.
Peleu els ingredients, trossegeu-los a tires, poseu-los en una safata i amaniu-ho amb oli, sal i pebre.

Variacions:
S’hi pot posar tomàquet, també escalivat.
S’hi poden afegir olives negres.
S’hi pot afegir all i julivert.
S’hi poden posar anxoves en oli per sobre.
Es pot coure al forn en comptes del foc de llenya.

Altres noms:
Rustifaci.

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.