Currutacos

Inici>Receptes >Currutacos
  • Currutacos
1
Ingredients:
  • 400 g - Farina
  • 100 g - Llard
  • 250 g - Sucre
  • 5 cl - Llet
  • 2 - Ous
  • Pell de mitja llimona ratllada
  • Canyella en pols
Preparaciˇ:

Treballeu el llard amb el sucre i a poc a poc aneu-hi afegint els ous, la ratlladura de llimona i la canyella fins fer una massa cremosa.
Afegiu-hi la farina i la llet i continueu-ho treballant fins aconseguir una pasta compacta per˛ no dura.
Deixeu-la reposar 30 minuts.
Estireu-la amb el corrˇ a un gruix d’1 cm.
Amb l’ajut de motlles retalleu trossos de pasta de diferents formes i feu-hi un forat a un extrem de cada tros.
Poseu-los en safates de forn, pinteu-los amb ou i enforneu-los a 180║ uns 20 minuts, fins que s’assequin.

Comentaris:
Els currutacos eren figures que es feien per al Diumenge de Rams, per poder enganxar-los a les palmes i palmons.

Altres noms:
Senyors i senyores.

Categoria: Postres i dolšos.
Font: Corpus Culinari CatalÓ
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.