Coca de forner

Inici>Receptes >Coca de forner
  • Coca de forner
  • Coca de forner
1
2
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 500 g - Farina
  • 50 g - Oli
  • 20 g - Sucre
  • 350 g - Aigua
  • 6 g - Llevat premsat
  • Anís
  • Oli per pintar
  • 10 g - Sal
  • 100 g - Pinyons
  • Per fer la massa mare:
  • 250 gr - Farina
  • 10 cl. - Aigua
  • 20 g - Llevat premsat
  • Sal
Preparació:

Feu la massa mare barrejant la farina, la sal i el llevat desfet en aigua tèbia.
Treballeu la massa una bona estona perquè hi entri aire i deixeu-la reposar, tapada amb un drap, entre 12 i 24 hores, segons la temperatura ambient.
Feu un cercle amb la farina i al mig poseu-hi el sucre, la sal, el llevat desfet amb una mica d’aigua, l’oli, la sal i la massa mare.
Treballeu primer els ingredients del mig i desprès aneu-hi introduint la farina, treballeu-ho força estona fins que la massa es desenganxi dels dits.
Dividiu-ho en dues porcions i deixeu-ho reposar 2 hores en un lloc sec i sense corrent d’aire.
Estireu la massa en forma de coca, unteu-la amb oli, poseu-hi els pinyons i després el sucre.
Poseu-ho al forn calent a 230º uns 20 minuts.
Quan tragueu les coques del forn regueu-les amb anís.

Variacions:
Es poden afegir a la massa anís i matafaluga i quan es treu del forn posar-hi sucre per sobre.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (4)
  • Genevieve
  • 02/11/2012 a les 18:25 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Per a la massa mare
    • 100 g de farina de força
    • 100 ml d\'aigua
    • 6 g de llevat instantani de fleca o 20 g de llevat fresc
    Entenc que aquestes quantitats no estàn incloses en el llistat d\'ingredients"
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
  • puntaire
  • 15/08/2012 a les 13:28 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Falta la massa mare, jo posaria 100 d\'aigua 100 de farina i tot el llevat que porta la recepta."
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
  • albert
  • 21/04/2010 a les 21:43 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "A la recepta de COCA DE FORNER falta donar laquantitat de farina per a fer la massa mare.
    Seria interessant posar-ho.

    Gracies"
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
  • Txanny
  • 25/05/2012 a les 23:58 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Falten els ingredients per fer la massa mare. Tot i que es podria fer amb 125 grams de farina, 75 grams d\'aigua, 2-3 grams de llevat fresc i un pessic de sal."
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.