Cóc d'ametlla

Inici>Receptes >Cóc d'ametlla
Ingredients:
  • 200 g - Farina d'ametlla
  • 200 g - Sucre
  • 200 g - Midó
  • 4 - Ous
  • Mantega
Preparació:

Barregeu els rovells amb el sucre fins que blanquegin.
Afegiu-hi la farina d'ametlles i el midó, i per últim les clares muntades a punt de neu.
Col•loqueu la preparació dins d'un motlle engreixat amb mantega i poseu-lo al forn escalfat, a temperatura moderada, durant uns 20 minuts.

Variacions:
Es pot fer també amb ametlla ratllada en comptes de farina.
Es fa també amb avellanes.
Podeu untar el motlle amb oli en comptes de mantega.
Una vegada emmotllada la pasta del cóc s’hi poden posar fruits secs per sobre, abans d’enfornar-lo.


Altres noms:
Atmel•lats.
Barretets.
Capsetes.
Capsetes d’ametlla.
Capsetes d’ametlla i clara.
Capsetes d’ametlla mòlta.
Capsetes de rovell.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.