Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





Poseu el porc senglar a marinar durant 24 hores amb el vi negre, les verdures i les herbes.
Retireu la carn i escorreu-la bé, recuperant el suc.
Salpebreu-la, enfarineu-la lleugerament i fregiu-la en una paella amb oli.
Poseu-la en una cassola de fons gruixut.
Escorreu les verdures i salteu-les en el mateix oli de la carn. Afegiu-les a la cassola de la carn conjuntament amb el suc de la marinada.
Deixeu-ho bullir a foc suau amb la cassola tapada fins que la carn s'entendreixi. Afegiu-hi aigua o brou de carn calent si cal.
Cap al final de la cocció afegiu-hi les cebetes i deixe-ho acabar de coure tot junt.
Variacions.
Hi ha qui posa vi ranci a la maceració.
Es pot marinar amb vi blanc.
Hi ha qui ho marina amb vi negre i llet.
Es pot acompanyar de castanyes, patates, bolets (vegeu Civet de porc senglar amb llenegues).
Es pot acompanyar de fruites fresques, com ara poma, i de fruites seques, com ara prunes o pinyons.
A mitja cocció es pot afegir un sofregit abundant de ceba i cansalada.
Shi pot afegir una picada (ametlles, xocolata, alls, julivert, galetes,...).
Shi pot afegir ginebró.
Shi pot afegir pebre roig.
Es pot fer també amb isard (civet disard o estofat disard).
Es pot fer amb cérvol (civet de cérvol o estofat de cérvol).
Es pot fer amb cabra hispànica (civet de cabra hispànica).
Es pot posar sang de l'animal al final de la cocció, per lligar la salsa, així com una presa de xocolata negra.