Cargols a la cassola

Inici>Receptes >Cargols a la cassola
  • Cargols a la cassola
1
Ingredients:
  • 1 1/4 kg - Cargols
  • 1 - Ceba a daus
  • 4 grans - All picat
  • 1 - Pebrot vermell a tires
  • 1 - Pebrot verd a daus
  • 2 - Tomàquets a quarts
  • 150 g - Costella de porc tallada a trossos petits
  • 150 g - Conill trossejat
  • 100 g - Pernil a daus
  • 100 g - Llonganissa tallada petita
  • Llorer, timó, sajolida, fonoll i menta
  • Oli
  • Llard
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:

Per bullir els cargols:
Feu dejunar els cargols durant una setmana.
Renteu-los amb aigua força vegades i poseu-los en una olla amb aigua freda fins que bullin. Aquest procés rep el nom d’«enganyar els cargols».
Escorreu-los i bulliu-los amb aigua i les herbes aromàtiques uns 20 minuts.

En una cassola amb l’oli i el llard fregiu la costella i el conill.
Afegiu-hi la ceba, els alls i la resta de les verdures.
Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegiu-hi la llonganissa, el pernil i els cargols, i cobriu-ho amb aigua.
Poseu-hi sal i pebre i deixeu -ho coure una estona tot junt.

Variacions:
S’hi pot afegir xoriço o altres embotits.
S’hi poden afegir pinyons o una picada.
Les verdures poden variar segons la temporada.

Categoria: Bolets i cargols.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.