Bunyols de Setmana Santa

Inici>Receptes >Bunyols de Setmana Santa
Ingredients:
  • 3 - Ous
  • ¼ de got - Anís
  • ¼ de got - Moscatell
  • 150 g - Sucre
  • ½ kg - Farina
  • 1 culleradeta - Matafaluga
  • 1 polsim - Canyella
  • ½ culleradeta - Coriandre
  • ½ culleradeta - Llevat premsat
  • Oli
  • Aigua
Preparació:

Tamiseu la farina, feu-ne un volcà i poseu-hi al mig els ous, l’anís, el moscatell, 125 g de sucre, les herbes i el llevat desfet en aigua tèbia.
Treballeu primer els ingredients del mig i continueu treballant-ho amb la farina del voltant fins fer una massa fina i compacta.
Deixeu reposar la massa de 4 a 5 hores en un recipient tapat amb un drap.
A continuació, feu amb la massa boles grosses com nous, tapeu-les i torneu-les a deixar reposar una estona.
Estireu les boles fins fer-ne discs de prop d’un pam de diàmetre.
Fregiu-los en una cassola pels dos costats i espolseu-hi força sucre per sobre.

Variacions:
Es pot donar a les boles formes diferents, allargades o rodones.
Abans de afegir-hi la matafaluga i el coriandre es poden infusionar.
En lloc d’espolsar-hi sucre al final s’hi pot posar mel.
S’hi pot afegir oli d’oliva abans de pastar la massa.
Es pot afegir ratlladura de llimona a la massa.
En lloc d’anís s’hi pot posar conyac.

Altres noms.
Bunyols de genoll (Ribera d’Ebre).
Coques a la cassola (Segrià).
Orellons (Priorat).
Orelletes (Priorat).

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.