Braç de gitano

Inici>Receptes >Braç de gitano
  • Braç de gitano
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Ingredients:
  • 200 g - Farina
  • 200 g - Sucre
  • 6 - Ous
  • 12 cl - Aigua
  • ½ kg - Nata muntada
  • Sucre de llustre
Preparació:

Separeu les clares dels rovells.
Munteu els rovells d’ou amb la meitat del sucre; afegiu-hi l’aigua de mica en mica fins que la massa dobli el volum.
Munteu les clares a punt de neu amb l’altra meitat del sucre.
Barregeu les clares amb els rovells amb compte.
Afegiu-hi la farina fins aconseguir una massa llisa.
Poseu la massa en una mànega pastissera i esteneu-la sobre un paper vegetal.
Coeu la massa a forn fort durant 10 minuts.
Deixeu-la refredar tapada amb un drap humit.
Traieu el drap, cobriu-la amb la nata, enrotlleu-ho i poseu-hi sucre de llustre per sobre.

Variacions:
En comptes de nata s’hi pot posar crema o trufa.
Es pot afegir aigua o almívar de fruites als rovells d’ou.
Es pot posat llevat en pols a la farina.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.