Arr˛s fosc de l'EmpordÓ

Inici>Receptes >Arr˛s fosc de l'EmpordÓ
Ingredients:
  • 400 g - Arr˛s
  • 100 g - Costella de porc tallada petita
  • 4 - Salsitxes tallades petites
  • 100 g - Pollastre tallat petit
  • 4 - Gambes
  • 150 g - Calamars
  • 4 - Escamarlans
  • 100 g - Musclos
  • 1 - Ceba
  • 3 - TomÓquets madurs
  • 2 - Alls
  • Oli
  • Sal
  • 1 l - Aigua
Preparaciˇ:

En una cassola amb oli, sofregiu la costella, el pollastre i les salsitxes, tot salat, i reserveu-ho.
A la mateixa cassola hi sofregiu els calamars, les gambes i els escamarlans, i ho reserveu.
En el mateix oli feu un sofregit molt concentrat i fosc amb la ceba, els alls i els tomÓquets.
Afegiu-hi la carn i els calamars, barregeu-ho tot i afegiu-hi l’arr˛s.
Remeneu-ho, afegiu-hi l’aigua bullent i deixeu-ho coure uns 18 minuts.
Una estona abans d’acabar afegiu-hi les gambes, els escamarlans i els musclos.

Variacions:
Es pot fer el mateix arr˛s sense els mariscs, afegint-hi carxofes perquŔ quedi mÚs negre.

Altres noms:
Arr˛s negre de l’EmpordÓ.
A Mallorca, arr˛s brut.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari CatalÓ
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.