Arròs del caldo

Inici>Receptes >Arròs del caldo
  • Arròs del caldo
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 280 g - Arròs
  • 1 kg - Peix variat
  • 2 - Cebes
  • 2 - Tomàquets
  • 3 grans - All
  • 1 culleradeta - Pebre vermell
  • 1 kg - Patates
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
Preparació:

En una olla feu un sofregit amb la ceba, el alls i els tomàquets.
Quan sigui ben fosc, afegiu-hi el pebre vermell.
Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi aigua.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi les patates i al cap de 5 minuts el peix.
Quan estigui tot cuit, coleu el caldo.
En una cassola amb oli calent hi rossegeu l’arròs.
Quan comenci a torrar-se, afegiu-hi un litre del caldo de peix bullint.
Deixeu que es cogui uns 18 minuts aproximadament, els 5 primers a foc fort, després afluixeu el foc fins que l’arròs sigui cuit.
Se serveix primer l’olla de peix amb les patates i desprès l’arròs.

Variacions:
En lloc de fer el sofregit, es pot fer una picada amb nyora, llesques de pa, alls i tomàquets, tot fregit, picat al morter i desfet amb una mica d’aigua.
Tant l’arròs com l’olla de peix es poden acompanyar d’allioli.

Comentaris:
El peix pot ser escórpora, gallineta, congre, rap, aranya, etc., segons la comarca i el mercat.

Altres noms:
Arròs a banda.
Els quatre grans (en argot de pescadors).

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.