Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





En una olla feu un sofregit amb la ceba, el alls i els tomàquets.
Quan sigui ben fosc, afegiu-hi el pebre vermell.
Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi aigua.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi les patates i al cap de 5 minuts el peix.
Quan estigui tot cuit, coleu el caldo.
En una cassola amb oli calent hi rossegeu l’arròs.
Quan comenci a torrar-se, afegiu-hi un litre del caldo de peix bullint.
Deixeu que es cogui uns 18 minuts aproximadament, els 5 primers a foc fort, després afluixeu el foc fins que l’arròs sigui cuit.
Se serveix primer l’olla de peix amb les patates i desprès l’arròs.
Variacions:
En lloc de fer el sofregit, es pot fer una picada amb nyora, llesques de pa, alls i tomàquets, tot fregit, picat al morter i desfet amb una mica d’aigua.
Tant l’arròs com l’olla de peix es poden acompanyar d’allioli.
Comentaris:
El peix pot ser escórpora, gallineta, congre, rap, aranya, etc., segons la comarca i el mercat.
Altres noms:
Arròs a banda.
Els quatre grans (en argot de pescadors).