Arròs de seitó

Inici>Receptes >Arròs de seitó
  • Arròs de seitó
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 24 - Seitons mitjans
  • 400 g - Arròs
  • 1 - Ceba
  • 2 - Tomàquets madurs
  • 4 - Alls tendres
  • Oli
  • 150 g - Pèsols
  • 1 l - Aigua
  • Per fer la picada:
  • Brins de safrà
  • Julivert
  • Sal
Preparació:

En una cassola feu un sofregit amb la ceba, els alls i els tomàquets.
Quan el sofregit estigui concentrat, afegiu-hi l’arròs, barregeu-ho bé i afegiu-hi l’aigua bullent.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi la picada deixatada amb una mica d’aigua i els pèsols.
Quan faltin 2 o 3 minuts per acabar la cocció escampeu els seitons nets i salats per damunt de l’arròs.

Variacions:
Aquest arròs es pot fer també amb sardines (vegeu Arròs de sardines) o amb joells en comptes de seitons.
Es pot fer amb brou de peix, en lloc d’aigua.
S’hi pot posar pebrot vermell o verd.
En lloc d’alls tendres es pot fer amb alls secs.
S’hi pot afegir alguna hortalissa, com ara albergínia o carxofa.
Aquest mateix plat el podeu elaborar amb fideus o cintes en comptes d’arròs.
Es pot fer també amb anxoves confitades en comptes de seitons.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.