Arr˛s de muntanya

Inici>Receptes >Arr˛s de muntanya
  • Arròs de muntanya
  • Arròs de muntanya
1
2
Autor: Albert Vilas Figueras www.lacuinadesempre.cat
Ingredients:
  • 400 g - Arr˛s
  • Ż - Conill tallat a trossos
  • 200 g - Costella de porc a trossos petits
  • 2 - Cebes trinxades
  • 2 grans - Alls picats
  • 2 - TomÓquets madurs ratllats
  • 100 g - PŔsols
  • 1 ╝ l - Aigua
  • Sal
  • Oli
Introducciˇ:

Aquest plat, mÚs conegut com Arr˛s a la cassola, tambÚ rep els noms d'Arr˛s de tros o Arr˛s de pagŔs.

Preparaciˇ:

En una cassola amb oli fregiu els trossos de conill i de costella de porc fins que estiguin ben daurats i els retireu.
En el mateix oli feu un sofregit amb la ceba, l’all i el tomÓquet.
Quan el sofregit estigui ben fosc, reincorporeu-hi els trossos de carn i remeneu el conjunt. Afegiu-hi l’arr˛s, barregeu-lo amb el sofregit remenant un parell de minuts i tireu-hi l’aigua bullent.
Al cap d’un moment afegiu-hi els pŔsols i la picada deixatada amb una mica de caldo de la cocciˇ.
Deixeu-ho bullir 15 minuts aproximadament.
Si a mig coure veieu que hi falta aigua, afegiu-n'hi, sempre bullent.

Variacions:
En el sofregit s’hi pot afegir pebrot verd o pebrot vermell.
En el sofregit s’hi poden afegir unes gotes de conyac.
Hi ha qui hi afegeix altres tipus de verdures: mongeta tendra, carxofes, etc.
Hi ha qui hi posa pebrot vermell escalivat.
S’hi pot afegir algun tipus de bolets (rossinyols, carreretes).
S’hi pot afegir pollastre o substituir el conill per pollastre.
A mÚs o en comptes de la costella s’hi pot posar cap de costella o salsitxes.
S’hi pot afegir cansalada i pernil.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari CatalÓ
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.