Arròs amb cargols

Inici>Receptes >Arròs amb cargols
  • Arròs amb cargols
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 400 g - Arròs
  • 1 kg - Cargols
  • ¼ kg - Costella de porc tallada a trossos petits
  • ¼ kg - Pollastre tallat a trossos petits
  • 2 - Cebes
  • 1 - Pebrot vermell
  • 2 - Tomàquets madurs
  • 1 fulla - Llorer
  • Oli
  • Sal
  • 1 l - Aigua
  • Per fer la picada:
  • 1 grapat - Ametlles torrades
  • 1 culleradeta - Pebre vermell
  • Julivert
  • 1 - All
Preparació:

Per preparar els cargols, feu que dejunin durant una setmana. Renteu-los amb aigua, sal i vinagre força vegades i poseu-los en una olla amb aigua fins que bullin. Escorreu-los i bulliu-los amb aigua neta i les herbes aromàtiques (llorer, timó, fonoll, sajolida, menta) de 30 a 40 minuts. Escorreu-los i reserveu-los.
En una cassola amb oli calent enrossiu el pollastre i la costella de porc.
Afegiu-hi la ceba, el pebrot i la fulla de llorer.
Quan la ceba estigui a mig coure afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure fins que el sofregit estigui concentrat.
Afegiu-hi els cargols i la picada deixatada amb una mica d'aigua i deixeu-ho bullir 5 minuts.
Afegiu-hi l'arròs, doneu-hi unes voltes i seguidament tireu-hi l'aigua bullent.
Deixeu-ho coure 18 minuts aproximadament.

Variacions:
S'hi poden afegir altres verdures de temporada.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.