Arròs amb camagrocs

Inici>Receptes >Arròs amb camagrocs
  • Arròs amb camagrocs
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 50 g - Camagrocs secs (o 200 g de frescos)
  • 1 - Ceba mitjana trinxada
  • 1 fulla - Llorer
  • 1 - All picat
  • 1 branqueta - Julivert
  • 4 tassetes - Arròs
  • 1 llenca - Pernil (sense greix)
  • 50 g - Formatge ratllat
  • 2 cullerades - Mantega
  • 1 got - Vi blanc
  • 1 l - Brou (pot ser de cubets)
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva
Introducció:

De l'Hostalet d'Olius

Preparació:

Esmicolem una mica els camagrocs (en reservem uns quants de sencers) i els deixem en aigua una nit. L'endemà els escalfem i els traiem de l'aigua, reservant-la a part per a utilitzar-la després.


Treiem les vetes de greix del pernil i el posem al forn calent o en una "xurrasquera", i deixem que es vagi assecant. Quan sigui ben sec, el posem en un paper de cuina perquè absorbeixi el greix sobrant i després el triturem en un morter o amb la picadora. Reservem.


Sofregim en una cassola la ceba amb una mica d'oli i una cullerada de mantega. Un cop enrossida, afegim l'all, el julivert i els camagrocs ben escorreguts. Salpebrem i ho coem a foc suau durant cinc minuts (10 minuts si els bolets són frescos), remenant de tant en tant.
Després hi tirem l'arròs, ho ruixem amb el vi blanc i deixem que s'evapori a foc viu.
Tot seguit, hi afegim el brou ben calent amb una mica de l'aigua dels bolets i ho deixem coure a foc lent. No es pot quedar sec fins que no estigui cuit, si cal, podem afegir petites quantitats (calentes) de brou o de l'aigua dels bolets.
Quan ja sigui cuit, afegim pel damunt una culleradeta de mantega, el formatge ratllat i la pols del pernil, remenem bé i el servim ben calent, tot posant els camagrocs sencers pel damunt.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Restaurat l'Hostalet d'Olius
Comentaris rebuts (2)
  • esther
  • 03/11/2014 a les 18:00 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Quan s\'utilitza la fulla de llorer?"
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
  • Vititza
  • 08/05/2014 a les 18:46 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Són \"vetes de greix\", doncs \"beta\" és una lletra grega."
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.