Arròs a la cassola

Inici>Receptes >Arròs a la cassola
  • Arròs a la cassola
1
Ingredients:
  • 400 g - Arròs
  • 1/2 - Conill tallat a trossos
  • 200 g - Costella de porc a trossos petits
  • 2 - Cebes trinxades
  • 2 grans - All picat
  • 2 - Tomàquets madurs ratllats
  • 100 g - Pèsols
  • 1 1/4 l - Aigua
  • Sal
  • Oli
  • Per fer la picada:
  • Uns brins de safrà
  • 1 gra - All
  • Julivert
Introducció:
Aquest plat també rep el nom d'arròs de muntanya, arros del tros o arròs de pagès.
Preparació:
En una cassola amb oli fregiu els trossos de conill i de costella de porc fins que estiguin ben daurats i els retireu.
En el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba, l’all i el tomàquet.
Quan el sofregit estigui ben fosc reincorporeu-hi els trossos de carn i remeneu el conjunt. Afegiu-hi l’arròs, barregeu-lo amb el sofregit i tireu-hi l’aigua bullent.
Al cap d’un moment afegiu-hi els pèsols i la picada deixatada amb una mica de caldo de la cocció.
Deixeu-ho bullir 15 minuts aproximadament.
Si a mig coure veieu que hi falta aigua, afegiu-n’hi, sempre bullent.

Variacions:
En el sofregit s’hi pot afegir pebrot verd o pebrot vermell.
En el sofregit s’hi pot afegir unes gotes de conyac.
Hi ha qui hi afegeix altres tipus de verdures: mongeta tendra, carxofes, etc.
Hi ha qui hi posa pebrot vermell escalivat a la cassola.
S’hi pot afegir algun tipus de bolet (rossinyols, carreretes).
S’hi pot afegir pollastre o substituir el conill per pollastre.
A més o en comptes de la costella s’hi pot posar cap de costella o salsitxes.
S’hi pot afegir cansalada i pernil.
Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (2)
  • El Vicenç
  • 09/08/2012 a les 13:45 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Recollons pandereta! Amb aquesta descripció tan acurada de l\'arròs a la cassola, només puc dir que m\'ha vingut de cop una gana tremenda de menjar arròs. Però com en aquest moment no tinc els ingredients per cuinar-lo, me\'n vaig volant a un restaurant que estigui ben acreditat en arrossos i me\'n faré fer un d\'igual a aquest o semblant.
    Ah! I moltes felicitats per la pàgina web!"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Brunet
  • 14/03/2013 a les 18:45 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Hola amics de Gastroteca,
    Llegint la recepta del arros de pages hi quedat amb gana.
    Mirare d fer\'l-ho el dissabte vinent. Ja os dire cosas.
    Una abraçada, Bru"
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.