Anguila xapada

Inici>Receptes >Anguila xapada
Ingredients:
  • 1 kg - Anguiles grans
  • Pebre negre
  • Pebre vermell
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
Introducció:

Aquest plat també rep el nom de xapadillo d'anguila i és una especialitat típica de les Terres de l'Ebre.

Preparació:

Traieu el cap de les anguiles i obriu-les per la part del llom, de dalt a baix.
Traieu l’espina i les tripes, i netegeu les anguiles.
Un cop netes, poseu-les 24 hores en salmorra i deixeu-les escórrer.
Fregueu-les amb una mica d’oli i després amb pebre negre mòlt i amb pebre roig, per aquest ordre.
Finalment pengeu les anguiles en un lloc ombriu, sec i airejat, fins que estiguin ben seques.
Un cop seques es poden conservar molt de temps.

Variacions:
Es pot fer amb tenca, verat o carpa en comptes d’anguila.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.