Amanida de xicoia amb col confitada i greixons

Inici>Receptes >Amanida de xicoia amb col confitada i greixons
Ingredients:
  • 2 grapats - Xicoies tendres
  • 1 - Col confitada
  • 100 g - Llardons de porc
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
Introducció:

La xicoia és una planta herbàcia de petites dimensions que fa una flor de color groc intens i que també s'anomena dent de lleó o pixallits. A banda dels seus usos medicinals com a infusió, se n'aprofiten les fulles tendres per fer-ne amanides.

Preparació:

Renteu i escorreu les xicoies.
Poseu-les en una safata i, a sobre, la col trossejada i els greixons.
Amaniu-ho amb oli, sal i pebre.

Variacions:
Es pot fer amb màstecs en comptes de xicoies.
Es pot fregar l’interior del bol d’amanir amb un all.

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.