Amanida de créixens

Inici>Receptes >Amanida de créixens
  • Amanida de créixens
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 300 gr. - Patates joves petites
  • 2 dl. - Oli
  • 1/2 cullerada - Safrà en pols
  • 25 ml. - Vinagre
  • 100 gr. - Cebes tendres
  • 1 manat - Créixens
  • 1 - Ou
Introducció:
Els créixens, també anomenats caputxines, morritorts o "berros", es troben com a planta silvestre a tota Catalunya, però la seva presència en l'hort va en augment ja que són apreciats en el seu ús culinari.
Preparació:
Dins d'una olla amb un fons d'aigua i sal, poseu a coure les patates rentades sense treure la pell durant 20 minuts.
Piqueu a juliana la part blanca de les cebes tendres.
Treieu els brots gruixuts dels créixens, renteu-los i reserveu-los en un bol amb aigua
Prepareu una maionesa amb oli, ou, vinagre, una mica de sal i el safrà.
Dins d'un bol d'amanides poseu els créixens , les cebes tendres, les patates pelades i tallades a dauets. Serviu l'amanida amb la salsa de safrà per sobre.

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Josep Alaball Condeminas
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.