Amanida de bolets amb llenties

Inici>Receptes >Amanida de bolets amb llenties
  • Amanida de bolets amb llenties
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 250 g - Llenties cuites
  • 300 g - Bolets variats
  • 1 - Tomàquet
  • 1 - Poma
  • 50 g - Pinyons torrats
  • 2 grans - All
  • Farigola
  • Llorer
  • Cebollí
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Vinagre
Introducció:
Del Restaurant Les Fonts del Cardener, a La Coma i la Pedra.
Preparació:
En primer lloc, netegeu els bolets i un cop nets i tallats, poseu-los a confitar amb l'oli, els grans d'all i les herbes aromàtiques (llorer i farigola) a foc lent durant uns quinze minuts.
Mentrestant, treieu les llavors del tomàquet i talleu-lo a daus.
Piqueu el cebollí ben petit, peleu la poma i també talleu-la a daus petits, reservant-ne un tall per a la decoració del plat.
A continuació, treieu els bolets del foc i els poseu a escórrer, guardant-ne l'oli de confitar. Barregeu-los amb les llenties.
En un bol, munteu la vinagreta amb part de l'oli de confitar, els bolets, el vinagre i una mica de sal i pebre. Un cop emulsionada hi podeu afegir els pinyons i el cebollí.
Finalment, munteu el plat amb els bolets i les llenties amanits amb la vinagreta.
Es pot acompanyar d'una barreja d'enciams i, culminant el plat, el tall de poma deshidratada al forn, a foc suau, fins que quedi ben cruixent.
Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Restaurant Les Fonts del Cardener
Comentaris rebuts (2)
  • Segalà de Tarragona
  • 05/04/2012 a les 12:34 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Us puc ben assegurar que per la nostra familia que fa 40 anys que els coneixem, són el millor restaurant que hem probat mai, llàstima que la distància ens impedeix poder anar-hi. Felicito la familia Josep, MªTeresa, Anna i Josep, per la vostra bona cuina."
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Anselm Turmeda
  • 24/05/2011 a les 10:36 am (Europe/Berlin +02:00)
  • "No discuteixo que el resultat pugui ser bó, però està tan mal explicat que se\'m treuen les ganes d\'anar a aquest restaurant. El tomàquet no dieu quan es posa a la preparació. No dieu els grans d\'all com han d\'estar, sencers? tallats? Quina quantitat d\'oli s\'ha d\'utilitzar? La poma torna a aperèixer al final però no expliqueu el procés de dessecació al forn. Segur que en sabeu molt però si tot ho expliqueu així, malament. "
    • La seva puntuació
    • 2 estrelles
    • 2 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.